- 2020/07/18
- عمومی
پنالتی گوگل چیست و چگونه میتوانیم آن را رفع کنیم؟
مسدود شدن از طرف گوگل و بسته شدن وبسایت همیشه یکی از بزرگترین ترسهای مدیران سایتها و متخصصان سئو بوده است. هر چند وقت یکبار گوگل الگوریتمهایی جدیدی ارائه میدهد که باید طبق آنان وب سایت خود را بهینه سازی و سئو کنیم. امروزه دیگر همچون گذشته ارتقا و افزایش رتبه رنکینگ گوگل ساده و بی دردسر نیست؛ بلکه بایستی طبق برخی از قوانین و الگوریتم ها انجام شود.
یکی از مسدودیت های بسیار ترسناک گوگل پنالتی شدن وب سایت است که همیشه تهدید بزرگی برای کسانی بوده که خواستهاند قوانین گوگل را دور بزنند و سریعتر به رتبه بالاتری دست یابند.
ما در این مقاله به بررسی و معرفی کامل پنالتی گوگل خواهیم پرداخت.
منظور از پنالتی گوگل چیست؟
همانطور که گفتیم پنالتی گوگل میتواند یک اتفاق ترسناک باشد که برای هر وب مستری تهدید به شمار رود. البته پنالتی گوگل دامن وب مسترانی را خواهد گرفت که از راههای غیر اصولی یا به اصطلاح از روش کلاه سیاه وب سایت خود را بهینه سازی کنند.
از سال ۲۰۰۰ میلادی که گوگل در حال ارائه و اصلاح الگوریتم برای چگونگی رتبه بندی وب سایتها بود، با معرفی پلاگین معروف تولبار سئو به عنوان یک حرفه و صنعت مستقل معرفی شده و به خود معنی گرفت.
از همان روزها موتور جستوجوی گوگل همواره در حال ارتقا الگوریتم و در برخی موارد وضع الگوریتمهای جدید بوده است. البته هدف از وضع این الگوریتمها بالا بردن سطح کیفیت صفحات و وب سایت های مختلف در اینترنت است. در نتیجه این کشمکشها واژه پنالتی در دنیای وب معنا گرفت.
در لغت واژه پنالتی به معنای جریمه یا جریمه شدن است و طبیعتا معنای پنالتی گوگل جریمه شدن توسط این موتور جست و جو گر بخاطر عدم پیروی از الگوریتم های این شرکت است.
در واقع زمانی که وبسایتی توسط گوگل پنالتی یا جریمه می شود، کاملا از این موتور جستوجو بلاک میشود و تمامی صفحات وب سایت، ایندکس خود را از دست میدهند و دیگر به هیچ عنوان در نتایج گوگل بالا نخواهد آمد. این بدان معناست که دیگر ترافیک جذب شده از سوی گوگل به ۰ خواهد رسید.
گوگل زمانی که وب سایتی را شناسایی کند که در حال افزایش رتبه خود به صورت کلاه سیاه و در حال فعالیت غیر اصولی است، که این کار را به دو طریق انجام میدهد که در ادامه همین مقاله به توضیح آنان خواهیم پرداخت.
باید توجه داشت، وقتی سایتی توسط گوگل پنالتی شود، برگرداندن آن کار بسیار سخت یا شاید نشدنی است که در همین مقاله به ارائه راهکارهایی درباره آن خواهیم پرداخت.
انواع پنالتی گوگل
۱- پنالتی دستی
در سیستم گوگل اشخاص مختلف میتوانند در زمان مشاهده وب سایتی که در حال انجام فعالیت غیر اصولی سئو بوده و از راه کلاه سیاه در حال ارتقا رتبه خود در رنک گوگل است, گزارشی را مبنی به اسپم نمودن همین وب سایت به گوگل ارسال کنند.
اگر تعداد گزارشات اسپم وب سایتی که توسط کاربران ارسال میشود، زیاد باشد, متخصصان گوگل آن وب سایت را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهند و اگر تشخیص دهند این وب سایت از روش های کلاه سیاه استفاده میکند، آن را پنالتی خواهند کرد!
۲- پنالتی اتوماتیک
اگر وب سایت توسط گوگل جریمه شود، در اکانت وب مستر تولز مدیر وب سایت پیغامی از طرف گوگل قابل مشاهده خواهد بود که اطلاع از پنالتی شدن وب سایت میدهد.
نوع دیگری از پنالتی شدن وجود دارد که به طور مستقیم توسط الگوریتمهای گوگل شناسایی میشود که خودکار نام دارد. در پنالتی شدن خودکار وب سایت توسط هیچ کارمندی از شرکت گوگل بررسی و مشاهده نخواهد شد، بلکه رباتهای گوگل زحمت این کار را به عهده گرفتهاند و بدون اطلاع به کاربر؛ وب سایت را مسدود خواهند کرد.
چرا یک وب سایت پنالتی می شود؟
برای آنکه بتوانید در رتبه بندی وب سایتها در گوگل رتبه خوبی را به دست آورید، باید تحت تاثیر عوامل و الگوریتمهای زیادی قرار بگیرید. حدود ۲۰۰ الگوریتم گوگل وجود دارد که برای افزایش رتبه و کسب رتبه خوب، بایستی بتوانید حداکثر امتیاز را از آنها به دست آورید و همین امتیاز شما رتبه وب سایت شما را تشکیل میدهد. اما زمانی پیش میآید که افراد قصد دارند با دور زدن این الگوریتم و عدم استفاده از روش صحیح و درست امتیاز بیشتری به دست آورند تا راه طولانی را در مدت بسیار کمتری بپیمایند. وقتی این کار و سوء استفاده آنان توسط گوگل مشخص شود، وب سایت آنان به صورت دستی یا اتوماتیک پنالتی خواهد شد.
اما این روش های سیاه که باعث پنالتی شدن وب سایت می شود چیست؟ در ادامه مهم ترین آن ها را با یکدیگر یک به یک بررسی خواهیم کرد
کپی محتوا
یکی از روش هایی که بسیاری از مدیران از آن برای پر کردن وبسایت خود استفاده میکنند، کپی نمودن محتوا و مقالات دیگر وب سایتها است. این کار چه از نظر اخلاقی و چه از نظر گوگل کار بسیار اشتباهی بوده و گوگل با وب سایت هایی که دارای محتوای کپی شده باشند، قطعا برخورد کرده و آنها را پنالتی میکند.
محتوای مخفی
از دیگر کارهای برخی کاربران، استفاده از برخی کلمات کلیدی به صورت مخفیانه در پستهای وبسایت است. در این روش کلمات کلیدی به صورت مخفی و به طوری که توسط بازدید کنندگان دیده نشوند، در جایی از متن جا میگیرند و هدف از آن بهینه سازی شدن محتوا است که این نیز باعث مسدود شدن و جریمه شدن وب سایت خواهد شد.
کاربرد بیش از اندازه کلمات کلیدی
یکی از نکاتی که در سئو مقالات و بهینه سازی محتوای یک وب سایت نیاز است، کاربرد به اندازه کلمه کلیدی در متن محتوا است. بسیاری از افراد فکر میکنند اگر یک کلمه کلیدی را بیش از اندازه در متن یا محتوا استفاده کنند مقالهی آنها از نظر سئو بهینه میشودکه در واقه اینگونه نیست. این یکی از قوانین سئو است که باید کلمه کلیدی با توجه به اندازه متن استفاده شود.
اگر کلمات کلیدی استفاده شده شما در محتوایی بیش از اندازه باشد و همچنین محتوایی در وب سایت شما زیاد باشد نیز میتواند به جریمه سایت شما توسط گوگل منجر شود.
استفاده از بک لینک ها
بسیاری از شرکتهایی که فروش بک لینک ارائه میدهند به مشتریان خود تضمین میدهند که برای وب سایت آنان هیچ مشکلی پیش نمی آید که در عمل برعکس است. خرید بک لینک و استفاده از آن به قدری دارای فوت و فن های مخصوص به خود است که حتما بایستی برای استفاده از آن، مسلط باشید. پیشنهاد میکنیم از چنین شرکتهایی بک لینک خریداری نکنید. اگر گوگل متوجه شود شما از بک لینک سوء استفاده کنید قطعا برای شما بسیار سنگین تمام خواهد شد.
تبادل لینک اشتباه
یکی از اشتباهاتی که بسیاری از افراد و همچنین وب مستران تازه کار آن را انجام میدهند، تبادل لینک بدون فایده و اشتباه است. لینک سازیهایی همچون در بخش نظرات فرومها یا در خود فروم و از این دست, به سادگی توسط متخصصان و یا رباتهای گوگل قابل تشخیص است و از نظر گوگل این نوع از تبادل لینک دلیلی برای پنالتی شدن خواهد بود. تبادل لینک باید از روش های اصولی و درست انجام شود که در این رابطه نیازمند دانش مخصوص خود است.
ایجاد صفحات با محتوای شبیه به هم
داشتن صفحات شبیه و مشابه هم در یک وب سایت نیز از نظر گوگل یک امتیاز منفی است. گوگل به شدت از وب سایت هایی که دارای صفحات با محتوای یکی و مشابه هستند، نارضایتی دارد و در صورت متوجه شدن بدون شک وب سایت را جریمه خواهد کرد.
وجود بدافزار در وب سایت
یکی از مهمترین قوانین سئو ایجاد امنیت کاربران وب سایت است. گوگل برای وب سایت هایی که امنیت کاربران خود را تامین میکنند، تشویقهایی در نظر گرفته و برعکس وب سایت هایی را که امنیت کاربران را به خطر بیاندازند را مورد جریمه و پنالتی قرار میدهد. وب سایت هایی که به مرور زمان به بدافزارهای گوناگون از روش های مختلف آلوده شدند، میتوانند باعث پنالتی شدن گوگل شوند. آلودگی به بدافزار در وب سایتها سریعا توسط گوگل کشف نمیشود و این بسیار مهم است که هر چند وقت یک بار وب سایت خود را اسکن نمایید.
ایجاد بیش از حد خطای ۴۰۴
هنگامی که لینک های خراب در وب سایت زیاد باشد, وب سایتها سعی میکنند صفحهای را ایجاد کنند که زمانی کاربر با لینک خراب مواجه میشود، وب سایت را نبندد و به صفحه دیگری آن را هدایت کنند که این مسئله بسیار پسندیده و خوب است. اما زمانی که از این طریق کاربری از سمت گوگل وارد صفحهای میشود که اصلا با موضوع دلخواه مخاطب ارتباط ندارد، گوگل آن را هدایتی نادرست به حساب میآورد. اگر تعداد لینک های خراب و صفحات ۴۰۴ در وب سایتی بیش از حد باشد توسط گوگل جریمه شده و یا در صورت بسیار زیاد بودن ۴۰۴ به کلی آن را پنالتی کند.
پس لینک های خراب وب سایت خود را جدی بگیرید و به سادگی از آن ها نگذرید.
استفاده کم یا زیاد از تگهای H
همانطور که میدانید تگ های H شامل شش تگ H1 تا H6 هستند. این تگها به تگ تیتر معروف بوده و موضوع یک بخش را با توجه به اولویت نشان میدهند. اگر در محتوایی استفاده از این تگ ها به صورت نادرست باشد و نتیجه آن گمراه شدن جستوجوگر گوگل باشد، بدون شک میتواند در مدت زمانی کوتاه باعث پنالتی وب سایت شود.
لینکسازی در فوتر یا پانوشت
بسیاری از طراحان وب سایت و وب مسترها دوست دارند در فوتر وب سایت خود لینک راهبردی ایجاد کنند و به بعضی از صفحات خود در فوتر لینک بدهند که کاری عجیب و اشتباه به نظر نمیرسد. اگر لینک دهی در فوتر با استفاده از کلمات کلیدی و غیر اصولی باشد بی تردید باعث جریمه شدن توسط گوگل میشود.
عدم دسترسی وب سایت
در بسیاری مواقع برای وب سایت های مختلفی مشکلاتی به وجود میآید که باعث میشود وب سایت مورد نظر برای دقایق, ساعت و یا چند روز از دسترس خارج شود که این نکته بسیار گوگل را ناراحت میکند. خارج شدن وب سایت نه تنها گوگل را بلکه بازدید کنندگانی که به محتوای وب سایت نیاز داشتند و از همه بیشتر مدیر وب سایت را نیز ناراحت خواهد کرد.
اگر خارج شدن وب سایت و عدم دسترسی وب سایت بیش از اندازه منجر شود موتور گوگل وب سایت خارج شده را از نتایج خود حذف کند، در نهایت وب سایت توسط گوگل پنالتی خواهد شد.
عدم رعایت اصول دامنه
وجود داشتن کلمه کلیدی در دامین وب سایت فاقد هیچ مشکلی است؛ اما اگر دامنه وب سایتی تنها از کلمه کلیدی تشکیل شده باشد، به هیچ عنوان کار درستی نخواهد بود. دامنه هایی که تنها از نام کلیدی تشکیل شده بودند از زمان وضع الگوریتم جدیدی توسط گوگل با عنوان EMD (ای ام دی) با افت زیادی روبرو شدند.
سرعت نامناسب
همانطور که می دانید سرعت وب سایت یکی از مشخصههای سئو است و خوب بودن یا خوب نبودن آن تاثیر زیادی در سئو و رتبه وب سایت میگذارد. اگر وبسایت شما سرعت بسیار بدی در بارگذاری داشته باشد و مخاطب را زیادی معطل کند، علاوه بر کاهش رتبه آن در رنک و سئو امکان پنالتی شدن آن توسط گوگل فراهم میشود. برای افزایش سرعت وبسایت راهکارهای زیادی وجود دارد که میتوانید از آنها بهره ببرید.
رفع و از بین بردن پنالتی گوگل
همانطور که توضیح دادیم پنالتی گوگل شدن وب سایت توسط گوگل به معنای حذف وب سایت در موتور جست و جو گر گوگل باشد و می تواند بدترین و دلهره آورترین اتفاقی باشد که برای وب مستری منجر می شود. اما در دنیای طراحی وب و وب هیچ غیر ممکنی وجود ندارد و می توان برای برگرداندن وب سایت فعالیت هایی انجام داد.
در مقاله دلایلی را ذکر نمودیم که عمدتا باعث پنالتی شدن وب سایت شما توسط گوگل میشود. در اولین قدم برای رفع پنالتی باید وب سایت خود را از تمام مشکلاتی که باعث جریمه شده، پاکسازی کنید.
با رفع چنین مشکلاتی که در وب سایت شما به وجود آمده، به مرور زمان وب سایت شما از لیست سیاه و پنالتی گوگل خارج میشود و میتواند در رنگ و نتایج گوگل بالا بیاید. اقدام برای رفع پنالتی گوگل فعالیتی است که نیاز به زمان زیادی دارد؛ اما ارزش آن را دارد.
همچنین شما بایستی زمانی که توسط گوگل نامه پنالتی شدن را دریافت مینمایید به گوگل اطلاع دهید سایت شما به طور اشتباه، پنالتی دریافت کرده و همچنین پس از رفع دلایل پنالتی شدن و پاک کردن وب سایت شما از آلودگیهای مختلف میتوانید نامهای به گوگل ارسال نمایید و از متخصصان و کارمندان گوگل بخواهید سایت شما را دوباره بررسی نمایند و وب سایت شما را از لیست پنالتی و بلاک شده خارج نمایند.
قالب وردپرس چیست و چگونه آن را نصب کنیم؟
راهنمای ثبت دامنه ملی (با پسوند ir.)
معرفی و آموزش افزونه ضد اسپم در وردپرس akismet
هاست لینوکس چیست و با هاست ویندوز چه تفاوتی دارد؟
چه چیزی باید در یک بسته ی هاستینگ مورد توجه قرار گیرد؟
قابلیت پشتیبان گیری در cpanel برای وبسایت
بررسی uptime سایت با ابزارهای آنلاین