- 2020/08/01
- عمومی
معرفی و آموزش افزونه ضد اسپم در وردپرس akismet
امنیت وبسایت همیشه از مسائل مهمی بوده که مورد توجه مدیران وبسایت قرار داشته است. گاهی اوقات ضرباتی برای از بین بردن امنیت سایت از طرف هکرها وارد میشود که یکی از آنها، هرزنامه یا اسپم است.
در وردپرس، اسپم علاوه بر به امنیت وب سایت، بر روی سرور وبسایت نیز فشار بالایی را وارد میکند. در برخی موارد به قدری فشار اسپم در سایت زیاد میشود که امکان دارد سرور از حالت دسترسی خارج شود. به طور معمول این هرزنامهها از طریق رباتها به تعداد بسیار بالایی برای وب سایت های مختلف فرستاده میشود.
خوشبختانه در پلتفرم مدیریت محتوای وردپرس، هیچ محدودیتی برای از بین بردن مشکلات وجود ندارد و برای مقابله با هرزنامهها در وردپرس راهکارهای مختلفی پیش روی ما قرار گرفته است. یکی از روش های مقابله با این مشکلات،نصب و فعالسازی افزونه Akismet است.
Akismet چیست؟
افزونه اکیسمنت افزونهای فوقالعاده پیشرفته برای فیلترکردن هرزنامهها در وردپرس است.
این سیستم هوشمند پیشرفته، از پلاگینهای لازم برای جلوگیری از دریافت هرزنامه در وردپرس است. این افزونه، اطلاعاتی را راجب به هرزنامهها در خود ذخیره کرده است. همچنین افزونه اکیسمت به خوبی از ساختار یک اسپم، آگاه است و با اطلاعاتی که از اسپمها دارد از دریافت آنها جلوگیری میکند.
توسعه و پیادهسازی پلاگین Akismet توسط وردپرس انجام شده است. لازم است بدانید این افزونه هنگام نصب و راه اندازی وردپرس، به صورت پیشفرض درون وب سایت شما نصب شده و فقط نیاز به فعالسازی دارد. تاریخچه راه اندازی افزونه اکیسمت به سال ۲۰۰۵ میلادی بر میگردد و به گفته سازندگان آن، اکیسمت تا سال ۲۰۱۳ حدود ۱۰۰ میلیارد اسپم را شناسایی و آنها را دریافت کرده است. این افزونه بالغ بر ۵ میلیون نصب فعال دارد که نشان از محبوبیت آن نزد کاربران وردپرس است. این افزونه هر چند ماه بروزرسانی خواهد شد و توانسته نمره ۴٫۵ از ۵ را در مخزن وردپرس دریافت کند.
امکانات Akismet
۱-بررسی نظرات مختلف و فعال کردن فیلترینگ هوشمند
۲-نمایش لینک های پنهان شده و و نشان دادن پیوند یکتای نظرات
۳-نمایش تعداد نظرات هر کاربر برای مدیر وب سایت
۴-کاهش حجم دیتابیس وب و افزایش سرعت سایت
فرایند جلوگیری از اسپم در Akismet
میتوانیم به صورت کلی روند کار افزونه Akismet را به ۳ دسته تقسیم کنیم.
۱-کاربران وب سایت نظرات خود را ارسال میکنند.۲- نظرات بعد از ارسال توسط Akismet مورد بررسی قرار میگیرند. ۳-پس از آنالیز و بررسی توسط Akismet هرزنامهها و اسپمها شناسایی شده و حذف میشوند.
فعالسازی افزونه اکیسمت در وردپرس
افزونه اکیسمت جز افزونه هایی است که بعد از نصب آن بایستی با کد API فعال شود. برای فعالسازی این افزونه، پلنهای مختلفی با قیمتهای متفاوت در نظر گرفته شده است. البته پرداخت هزینه و قیمت برای این افزونه تقریبا غیرممکن است. در قدم اول، پس از فعال کردن این افزونه، پنجرهای باز خواهد شد که از شما میخواهد افزونه را اکتیو کنید.
با کلیک کردن بر روی دکمه “حساب کاربری اکیسمت را تنظیم کنید ” به قسمت تنظیمات افزونه Akismet منتقل خواهیم شد. در قسمت باز شده، برای انجام مراحل فعالسازی افزونه اکیسمت باید آی پی مورد نظر را دریافت کنیم. یعنی باید بر روی دکمه آبی رنگی که در پایین صفحه قرار داد کلیک کنیم.
حالا با زدن دکمه آبی رنگی که گفته شد، به سایت اصلی افزونه اکیسمت هدایت خواهیم شد. در صفحه باز شده دکمه سبز رنگی بیش از همه به چشم میخورد که با کلیک بر روی این دکمه با قسمت پلنهای پرداخت مواجه میشویم.
نگران هزینههای آن نباشید در این قسمت میتوانیم پلن اول یعنی پلن رایگان آن را دریافت کنیم. برای دریافت پلنهای این افزونه و فعال کردن آن بر روی وب سایت باید در سایت اکیسمت ثبت نام کنیم.
ثبتنام در سایت افزونه اکیسمت
در قسمت ثبت نام فقط لازم است نام در کنار نام خانوادگی و همچنین آدرس سایتی که قصد داریم اکیسمت را در آن فعال کنیم، ثبت کنیم. حالا میتوانیم با کلیک بر روی دکمه ابی رنگ کد API را دریافت کنیم و پس از دریافت کد آن را کپی کرده و به پیشخوان وردپرس باز میگردیم.
در قسمت تنظیمات افزونه Akismet کد کپی شده را در محل مناسب باید وارد کنیم. حالا با تایید کد، افزونه Akismet برای ما فعال میشود.
تایید کردن حساب افزونه اکیسمت
پس از تایید کد API به صفحه دیگری منتقل خواهیم شد.
این قسمت دارای تنظیماتی است که باید با توجه به نظرات خود برخی از آنها را برگزینیم و بعد از انتخاب کردن برخی یا تمامی گزینهها باید آن را ذخیره کنیم. حال افزونه اکیسمت بر روی وب سایت فعال شده و از این به بعد به جنگ با اسپمها خواهد رفت.
پیشنهاد ما این است که حتما از افزونه aksimet استفاده کنید تا در سایت شما اسپمها جایگاهی نداشته باشند.
راهنمای ثبت دامنه های بین المللی
آموزش Redirect در cPanel
۱۶ ویژگی ضروری سایت هاستینگ برای کسب و کار آنلاین (بخش ۲)
آموزش ساخت فورواردر ایمیل در سی پنل
۱۶ ویژگی ضروری سایت هاستینگ برای کسب و کار آنلاین
آموزش رفع ارور Defer parsing of JavaScript در GTmetrix
۱۰ نکته برای انتخاب هاست مناسب (بخش ۲)