۰۴۱ - ۳۶۶۸۰۹۲۵ || ساعات تماس: ۱۰ الی ۲۱

راهکارهای میزبانی وب و دامنه

نوشته‌ی Hosein
  • 2020/07/01
  • آموزش, آموزش وردپرس, عمومی

قالب وردپرس چیست و چگونه آن را نصب کنیم؟

همان‌طور که احتمالا می‌دانید، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن‌باز است که به کاربران خود این امکان را می‌دهد به صورت رایگان از آن استفاده نمایند و به طراحی و ایجاد یک سایت با هر موضوعی بپردازند. برای ایجاد یک وب سایت وردپرسی داشتن یک قالب قطعا نیاز خواهد بود.

قالب یا همان پوسته وردپرس (WordPress theme) طرح اصلی هر وب سایت است که کاربران آن را مشاهده می‌کنند. قالب می‌تواند امکانات مختلفی را دارا باشد که می‌توان برای نمونه، قرارگیری عناصر یا المان‌ها در صفحات را نام برد. البته اگر شما با دیگر موضوعات مرتبط با وردپرس مانند افزونه‌ها آشنا باشید، می دانید که می‌توان قابلیت‌های مختلفی به قالب وب سایت اضافه نمود. مهم‌ترین بخش یک وب سایت همان قالب سایت است که می‌تواند از روش های مختلفی مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین قالب های وب سایت انواع مختلفی دارند که در ادامه به شرح آنان می پردازیم.

قالب های آماده

نه تنها فقط برای وب سایت های وردپرس بلکه می توان برای ساخت هر وب سایتی با cms های مختلف دیگر از قالب های آماده نیز استفاده کرد، قالب های آماده به دو صورت رایگان و غیر رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرند و در نظر داشته باشید برای راه اندازی هر نوع وب سایتی مانند وب سایت های فروشگاهی , خبری , وبلاگی و …. می توان از این قالب ها بهره مند شد.

البته اگر قرار است وب سایتی در وردپرس بارگذاری شود و از قالب های آماده برخوردار شود حتما باید پس از نصب و فعالسازی افزونه های مورد نیاز هم همراه با قالب فعال شوند که در آموزش نصب قالب در وردپرس به طور کامل به آموزش آن می پردازیم، همچنین می توانید با سرچ کردن قالب مورد نیاز خود در موتور جستجو گر گوگل , قالب خود را خریداری یا به صورت رایگان ان را دانلود نمایید.

قالب های اختصاصی

بسیار از صاحبان کسب و کار برای وب سایت خود تمایلی ندارند که از قالب های آماده استفاده کنند و می‌خواهند قالب اختصاصی برای وب سایت خود داشته باشند، هزینه ساخت قالب های سفارشی و انحصاری ممکن است تا چند میلیون تومان قیمت داشته باشد؛ اما بر عکس هزینه ساخت قالب های‌ اماده از خیلی زیاد نبوده بلکه ممکن است رایگان باشد.

آموزش نصب قالب وردپرس

حالا که تقریبا با انواع قالب آشنا شدیم و متوجه شدیم که چرا باید از قالب استفاده نماییم زمان یادگیری نصب قالب در وردپرس است.

نصب پوسته در وردپرس بسته به نوع قالب به دو روش متفاوت انجام می‌شود. در اکثر قالب های غیررایگان فایلی با عنوان فایل نصب وجود دارد که می‌توان با آموزشی که به صورت PDF در فایل قالب خریداری شده قرار دارد، قالب را نصب کرد؛ اما روش پر کاربرد‌تر، نصب قالب از طریق پیشخوان وردپرس است که آن را به صورت مفصل به شما آموزش می دهیم.

پس از راه اندازی وب سایت وردپرسی خود، ابتدا وارد پیشخوان یا کنترل پنل وردپرس شوید. در قدم دوم از طریق منو سمت راست از قسمت نمایش، “پوسته‌ها” را انتخاب نمایید. پس از انتخاب با تصویر زیر روبرو می‌شوید.

 

آموزش نصب قالب در وردپرس

در این بخش، چند قسمت مختلف را مشاهده می‌کنید. ابتدا سه قالب پیش فرضی که در داخل وردپرس نصب شده‌اند را که یکی از آن‌ها نیز برای ما فعال است را خواهیم دید. در قسمت بالا با کلیک بر روی افزودن پوسته تازه می‌توانیم یک پوسته جدید را نصب کنیم که می‌توان آن پوسته را بارگذاری کرد یا از همانجا از طریق مخزن وردپرس آن را دانلود نمود.

آموزش نصب قالب وردپرس

پس از کلیک با تصویر بالا رو به رو خواهید شد که می‌توانید پوسته دلخواه خود را از همان مخزن وردپرس فعال کنید یا از قسمت بالا “بارگذاری پوسته” را انتخاب کنید. البته لازم به ذکر است پوسته‌هایی که در مخزن وردپرس وجود دارند اکثر آن ها به زبان غیرفارسی است. پس بهتر است برای انتخاب یک قالب آماده وردپرسی از وب سایت های داخلی کمک بگیرید.

اگر قرار باشد پوسته را بارگذاری کنیم فقط لازم است در بالای همین صفحه بر روی دکمه بارگذاری پوسته کلیک کرده تا با تصویر زیر رو به رو شوید.

قالب وردپرس

در صفحه جدید باز شده می‌بایست با کلیک بر روی دکمه choose file ابتدا فایل پوسته که باید به صورت zip باشد، را انتخاب کنید و سپس روی “هم اکنون نصب کن” کلیک کرد. پس از نصب به برگه‌ای منتقل خواهید شد که در آن نوشته شده است “پوسته با موفقیت نصب شد, آن را فعال کنید”. پس از فعال‌سازی قالب هنگام مشاهده پوسته قطعا خواهید دید که هیچ شباهتی با قالب اصلی دیده نمی‌شود.

باید برای رفع این مشکل سریعا پس از فعال‌سازی قالب، پلاگین‌های مختص به پوسته را که به صورت هشدار در پیشخوان وردپرس دیده می‌شود را نصب و فعال‌سازی کنید. سپس از طریق سفارشی‌سازی و با انتخاب گزینه از تنظیمات برگه خانه فقط لازم است صفحه نخست را تغییر داده و زیر مجموعه آن را که معمولا با عنوان خانه یا صفحه اصلی است را انتخاب نمود. بله به همین سادگی قالب شما در سیستم تولید محتوای وردپرس نصب خواهد شد.