- 2020/07/03
- آموزش وردپرس
افزونه وردپرس چیست و چگونه نصب میشود؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متنباز است که کاربران میتوانند با کمک آن برای خود وبلاگ، وبسایت خبری, فروشگاهی و … راه اندازی کنند. وردپرس در ابتدای عرضه، فقط اجازه ساخت وبلاگ را ارائه میکرد، اما روز به روز و با گذشت زمان این سیستم تولید محتوا با کمک برخی از عوامل خارجی و افزونهها و نیز آپدیتهای منظم و به موقع بسیار کاملتر شد و حالا وب سایت های بسیار بزرگی با موضوعات مختلف همچون فروشگاهی، خبری، شخصی و دیگر وبسایت با کمک این سیستم قدرتمند طراحی و ایجاد میشود.
افزونه وردپرس چیست؟
وردپرس به تنهایی خود چیزی برای نمایش و طراحی یک وب سایت حرفهای ندارد؛ اما با کمک یک سری از نرم افزارهای مخصوص آن که با عنوان پلاگین یا افزونه شناخته میشود امکانات بسیاری را در اختیار کاربران قرار میدهند. افزونه های وردپرس همچون اپلیکیشنهای موبایلهای هوشمند هستند که بر بستر وردپرس نصب میشوند و امکانات بسیاری را به وب سایت اضافه میکنند.
تا به الان، نزدیک به ۴۸٫۰۰۰ افزونه رایگان در وب سایت و مخزن وردپرس اضافه شده و همچنین بسیاری افزونه غیر رایگان دیگر در وب سایت های مختلف به فروش میرسد. تمامی افزونه های وردپرس توسط تولید کنندگان بسیاری که ممکن است برخی از آنان نتیجه کار تیمی و برخی دیگر کار فردی باشد ایجاد می شوند.
پس قطعا وردپرس با کمک همین افزونه ها در طول این سال ها به سیستمی قدرتمند و قوی تبدیل شده است که بدون شک میتوان گفت تمامی کاربران به لطف همین افزونه ها می توانند ۹۵ درصد از ایدههای خودشان را در وب سایت وردپرسی خود نیز پیادهسازی کنند.
انواع افزونه ها:
افزونه ها انواع مختلفی دارند که برخی از آنان بسیار بزرگ و کاربردی هستند و ممکن است چندین کار را انجام دهند.
به طور مثال افزونه قدرتمند سئو یواست یک افزونه بسیار حرفهای است که برای سئو سازی و بهینه کردن وب سایت به کاربران کمک میکند. یا افزونه ووکامرس که پلتفرم مربوط به خود را نیز دارد و به کاربران برای ساخت یک وب سایت فروشگاهی کمک میکند.
برخی از افزونه های دیگه نیز بسیار کوچک هستند و کار کوچکی را نیز انجام میدهند. مانند افزونه سوشیال مدیا که به کاربران اجازه میدهد با استفاده از آن آیکون شبکه های اجتماعی را در وب سایت خود قرار دهند.
تا چه حد باید از افزونه های وردپرس استفاده کنیم؟
یکی از اشتباهات رایجی که در ذهن افرادی که می خواهند با وردپرس وب سایت طراحی کنند، شکل میگیرد، این است که میخواهند افزونه های زیادی را در وب سایت خود نصب کنند. حتما باید توجه داشته باشید استفاده از افزونه یا پلاگین ها در وردپرس حد و حدودی دارد و نباید استفاده از ان ها زیاد شود، چراکه این امر باعث میشود، سرعت وب سایت شما بسیار کند شود و در برخی موارد با توجه به سرویس میزبانی وب سایت شما ممکن است، به طور کل متوقف شود.
آیا افزونهها از پشتیبانی برخوردار هستند؟
اکثر افزونه هایی که به صورت رایگان در مخزن وردپرس یافت میشوند، بدون پشتیبانی هستند؛ اما تعدادی از آنها و افزونه های معتبر در وب سایت وردپرس تا حدودی به مشکلات کاربران خود پاسخ میدهند.
آموزش نصب افزونه در وردپرس
خب حالا که با افزونه در وردپرس آشنا شدهاید، زمان یادگیری نصب افزونهها در وردپرس فرا رسیده است، نصب پلاگین یا همان افزونهها در وردپرس فرایند بسیار سادهای است. ابتدا باید به پنل مدیریتی وردپرس یا همان پیشخوان وردپرس وارد شوید.
همانطور که در تصویر بالا میبینید، در پیشخوان وردپرس با گزینههای متفاوتی مواجه هستیم که در این قسمت با افزونهها سر و کار داریم.
پس از کلیک بر روی قسمت افزونهها به سه زیر مجموعه آن یعنی
- افزودن
- افزونه های نصب شده
- ویرایشگر
رو به رو خواهیم شد.
ابتدا با کلیک بر روی گزینه اول، یعنی افزونه های نصب شده، با صفحه ای مانند تصویر بالا مواجه خواهیم شد، در این قسمت اسامی و توضیحات مربوط به افزونه هایی را میبینیم که در وب سایت خود نصب کردهایم، توضیحاتی که در این قسمت می بینیم شامل نام , توضیح افزونه , نگارش افزونه , نام شرکت یا فرد طراح افزونه و … است.
در زیر نام افزونه میتوان افزونه را فعال , حذف, بروز رسانی و یا ویرایش کنیم. در قسمت کارهای دسته جمعی که قطعا با آن آشنایی دارید میتوانیم چندین افزونه را پس از انتخاب پاک، فعال یا بروز رسانی کنیم، در قسمت بعدی افزونه ها یعنی افزودن با صفحه زیر مواجه میشویم.
در این قسمت همانگونه که از نامش پیداست میتوان افزونه های جدیدی را به وب سایت اضافه نمود، در بالا و سمت چپ این صفحه قسمتی با عنوان جست و جوی افزونه وجود دارد که کاربران میتوانند با جست و جو نام افزونه مورد نظر خود ابتدا افزونه را نصب کرده و سپس آن را فعال کنند، البته نصب افزونه یک روش دیگر به نام بارگذاری افزونه نیز دارد.
در قسمت بالایی صفحه دکمهای با عنوان بارگذاری افزونه وجود دارد که چنانچه شما افزونهای را خریداری کردهاید یا از جای دیگری دانلود کردهاید، میتوانید آن را مانند تصویر بالا آپلود نموده و در وب سایت خود فعال کنید. همچنین برای نصب و فعالسازی افزونه در وردپرس به غیر از استفاده از پیشخوان روش دیگری هم وجود دارد که با کمک هاست انجام میشود.
در این روش شما باید ابتدا وارد هاست خود شوید و پس از ورود به file manager در وب قسمت public_html/wp-content/ و ورود به قسمت plugins مانند تصویر زیر فایل افزونه خود را در آنجا بارگذاری کنید و در پیشخوان تنها آن را فعال نمایید.
امیدواریم با خواندن این آموزش , نصب افزونه ها در وردپرس را یاد گرفته باشید.
وردپرس چیست؟ هر آنچه باید درباره وردپرس بدانید
قالب وردپرس چیست و چگونه آن را نصب کنیم؟
نحوه استفاده و ایجاد دسته ها و برچسب ها در وردپرس
ساخت popup در سایت وردپرسی با افزونه Popup Builder
ساخت بسته نصبی آسان در وردپرس با کمک افزونه Dupliucator
رفع خطای Failed To Load Resource در وردپرس
آموزش نصب وردپرس در هاست سی پنل cPanel