- 2020/07/09
- آموزش وردپرس
بستن IP کشور های مختلف با افزونه IP Geo Block در وردپرس
احتمالا تاکنون اصطلاح آیپی/IP را شنیدهاید یا دستکم اطلاعاتی در رباطه با آن دارید. واژه ip خود از عبارت Internet Protocol گرفته شده و آدرسی است که به سیستمهایی متصل به اینترنت، اختصاص داده میشود.
البته بسیاری از افراد که در زمینه it فعالیت دارند نیز ممکن است اطلاعات درستی از ip و معنای آن نداشته باشند؛ اما به هر حال دانستن آن خالی از لطف نیست.
به طور ساده ip تنها متشکل از چندین عدد است که با نظم و قاعده مخصوص خود در کنار هم قرار گرفتهاند. به زبان راحت تر میتوان گفت ip شماره شناسایی بوده که با استفاده از آن میتوان دستگاههای فعالی را از دیگر دستگاه ها متمایز نمود و آن ها را از هم دیگر جدا ساخت. آی پی هر دستگاه متصل به اینترنت به صورت یکتا بوده و همانند اثر انگشت منحصر به فرد است.
بستن ip کشورهای مختلف در وردپرس!
در برخی موارد که بسیاری از مدیران وب سایت ها نیز با آن مواجه شدند , دیده شده حملات سایبری به وب سایتها وارد آمده که ip آنها از طریق برخی کشورهای دیگر بوده است. برای همین موضوع و جلوگیری از حملات هکرهای دیگر کشورها، ممکن است بعضی از مدیران وب سایت تصمیم به بستن ip برخی از کشورها بگیرند که این امر یکی از روش های ایمنسازی وب سایت های وردپرسی است.
اگر مدیر یک وب سایت برای مثال ip کشور روسیه را برای دسترسی به وب سایت مسدود کند، دیگر به هیچ عنوان نه کاربران و نه هکرها از طریق ip کشور روسیه نمیتوانند به وب سایت دسترسی داشته باشند.
در این محتوای آموزشی به معرفی افزونهای میپردازیم که با کمک آن میتوان به راحتی، آیپی هر کشوری را که مد نظر داریم، ببندیم.
افزونه IP Geo Block
افزونه IP Geo Block از بهترین افزونه های مسدود کردن ip است که توانسته بیش از ۳۰ هزار نصب فعال را در مخزن وردپرس به ثبت برساند و امتیاز عالی ۴٫۶ را از ۵ کسب نماید.
این افزونه قابلیت های خوبی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد که در زیر به صورت تیتر وار به برخی از آنها اشاره کردهایم:
- ایجاد یک لیست بلاک برای مسدود کردن آی پی
- ایجاد لیست سفید برای دسترسی آزاد آی پی
- ایجاد محدودیتهای مختلف برای ورود به وب سایت
- گزارش به مدیریت وب سایت از حمله یا ورود کاربران از طریق آی پیهای مسدود
و دیگر امکاناتی که با فعالسازی این افزونه کاربران از آن بهرهمند خواهند شد.
آموزش افزونه IP Geo Block
خب پس از فهیمدن چرایی استفاده از افزونه IP Geo Block، لازم است آن را نصب کنیم و تنظیمات آن را انجام دهیم.
ابتدا باید این افزونه را از وب سایت یا مخزن وردپرس دریافت و سپس آن را فعال کنید. پس از فعالسازی و کلیک بر روی این افزونه در پیشخوان وردپرس با تصویر زیر رو به رو میشوید.
در قسمت اول همچون تصویر بالا با Your Ip Address/ country روبرو هستید که از این بخش می توانید آی پی خودتان را ببینید و در صورت کلیک بر SCAN Country Code آن را بروز نمایید.
قسمت Matching rule دارای دو گزینه با عناوین Blacklist و Whitelist است که با کمک این دو گزینه میتوانید مشخص نمایید آی پیهای وارد شده در لیست سیاه قرار بگیرند یا در لیست سفید.
در بخش whitelist Of country code در صورتی که در مرحله قبلی Whitelist انتخاب شده باشد، با وارد نمودن کد هر کشور با کمک عبارت (,) آنها را از هم جدا کرد. همچنین با فعال کردن Use Autonomous System Number (ASN) دسترسی به وب سایت را بر اساس ASN (گروهی از شبکهها که در راس واحدی هستند) مدیریت و محدود کنید.
با استفاده از Whitelist of extra IP addresses prior to country code (CIDR, ASN) نیز میتوان آی پیهای مدنظر را بر اساس ASN و CIDR در لیست سیاه قرار داد.
با گزینه Blacklist of extra IP addresses prior to country code (CIDR, ASN) هم میتوان آی پیهای مورد نظر را بر اساس ASN و همچنین بر اساس CIDR در لیست بلاک قرار داد.
با کمک گزینه Bad signatures in query مسیرها یا فایل های مهم وب سایت وردپرسی را میتوان مشخص نمود که در صورت ارسال کوئریهای بعد به این فایلها جلوگیری نمود.
با کمک گزینه بسیار مهم Prevent malicious file uploading میتوان از هک شدن قطعی وب سایت جلوگیری نمود. به این صورت اگر وب سایتی مورد حملات هکرها قرار بگیرد، با کمک این گزینه با کمک آپلود فایل و یا قرار دادن درب مخفی راههایی برای ورود دوباره به سایت ایجاد نمود.
و در آخر با فعال نمودن Max number of failed login attempts per IP address میتوان تعداد دفعات مجاز برای ورود به وب سایت را مشخص نمود. به طور مثال اگر یک آی پی بیش از تعداد دفعات مجاز وارد وب سایت شود، به صورت خودکار آن ip در لیست سیاه قرار خواهد گرفت.
خب در این قسمت نیز با کاربرد اصلی این افزونه آشنا شدید. البته این افزونه دارای بخش ها و امکانات دیگری نیز هست که در صورت فعالسازی، میتوانید از آن بهرهمند شوید.
بهترین افزونه های مدیریت کش برای وردپرس کدامند؟
آموزش نصب وردپرس (در پنل دایرکت ادمین)
آموزش نصب وردپرس در هاست سی پنل cPanel
معرفی و آموزش افزونه فروشگاه ساز رایگان ووکامرس
آموزش رفع مشکل عدم ارسال ایمیل در وردپرس
افزایش سرعت وردپرس با افزونه قدرتمند Autoptimize
آپلود فایل های مختلف بدون محدودیت حجم در وردپرس