- 2020/07/22
- آموزش سئو, عمومی
آموزش گام به گام ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس
در دنیای اینترنت و فناوری، کاربرانی که در این فضا صاحب کسب و کار هستند، با واژههای بسیاری برخورد داشتهاند و دارند که قاعدتا هر کدام تعریف و عملکرد خاص به خودش را دارد.
یکی از کلمات بسیار پرکاربرد که قطعا هر وب مستری با آن برخورد داشته واژه گوگل آنالیتکس است.
گوگل آنالیتکس چیست؟
بر اساس تعریف ویکیپدیا گوگل انالیتیکس (به انگلیسی: Google Analytics) یک سرویس رایگان پیش آوری شده گوگل است که آمار بازدید کنندگان یک وب سایت را نشان میدهد. این دستاورد برای بازاریابان و وب مسترها برای واکاوی وب بکار گرفته میشود. این سیستم امکان بررسی و تحلیل ورودیها، صفحات ورودی دهنده، کاربران وارد شده، فعالیتهای کاربران، زمان حضور و مسیر خروجی آنها را ارائه میکند. به این ترتیب، گستره وسیعی از اطلاعات در اختیار مدیریت سایت قرار خواهد گرفت.
گوگل آنالیتکس در بین وب مستران از توجه خاصی بر خوردار است و در مقایسه با ابزار های مشابه رتبه اول را در استفاده و رضایت کاربران به دست آورده است.
بر اساس آمار منتتشر شده، تعدادی بالغ بر چهل میلیون وب سایت از این ابزار بسیار حرفهای استفاده میکنند و آن را برای بررسی ترافیک ورودی وب سایت خود به کار میگیرند. البته آمار استفاده از گوگل آنالیتکس هر روز رو به رشد و پیشرفت است.
تا تاریخ نگارش این مقاله حدود ۲۶۵ هزار وبسایت مختلف نیز در کشور ایران از این ابزار استفاده میکنند که بر اساس همین تعداد ایران را در بین کشورهای استفاده کننده از گوگل انالیتکس در رتبه سیزدهم جای داده است.
کاربرد گوگل آنالیتکس چیست؟
بسیاری از افراد بدون آنکه اطلاعات دقیقی از گوگل آنالیتکس داشته باشند شروع به یادگیری آن میکنند، اما متاسفانه پس از گذشت مدتی به کلی آن را کنار میگذارند. یکی از اولین قدمها برای یادگیری گوگل آنالیتکس داشتن هدف و سپس آشنایی با کاربردهای این ابزار است.
پس لازم است بدانید گوگل آنالیتکیس به سوال های زیر پاسخ میدهد:
۱-چه تعدادی افرادی از سایت ما بازدید داشتهند؟
۲-مدت زمان صرف شده افراد در وب سایت ما چقد بوده است؟
۳-کدام یک از مطالب ما باعث ورودی و جذب بیشتر کاربران شده است؟
۴-کدام یک از صفحات وب سایت دارای سرعت پایینی بودهاند و چگونه سرعت آن ها را افزایش دهیم؟
۵-کاربران و ورودیهای وب سایت در چه مکانی هستند؟
۶-افراد و کاربران وب سایت به کدام از محتوا یا محصولات علاقه بیشتری داشتهاند؟
این گزینه ها همه ی سوالاتی نیستند که گوگل آنالیتکس به آن ها پاسخ می دهد، بلکه فقط بخشی از آن است.
ثبت سایت در گوگل آنالیتکس
اول از همه بهتر است بدانید، شما امکان این را دارید تا ۵۰ عدد وب سایت را در گوگل آنالیتکس ثبت کنید. در ادامه مطلب به آموزش کامل ایجاد property برای وب سایت مورد نظر میپردازیم. ابتدا برای شروع با استفاده از آدرس جیمیل خود وارد گوگل آنالیتیکس شوید. البته توجه داشته باشید در این موقعیت زمانی گوگل آنالیتیکس برای کشور ایران تحریم است و برای استفاده از آن باید از ابزارهای تغییر آی پی استفاده نمود. اگر برای بار اول است که وارد گوگل آنالیتیکس میشوید با صفحه زیر رو به رو خواهید شد.
همچون تصویر بالا ابتدا بر روی دکمه sign up به معنای ثبتنام کلیک نمایید.
اما چناچه شما از قبل یک property ایجاد شده دارید، ابتدا به منوی ادمین بروید و سپس همچون تصویر بر روی گزینه create new accounte کلیک نمایید و اکانت جدیدی را ایجاد کنید.
حال میبایست همچون تصویر زیر اطلاعات مورد نیازی را که گوگل آنالیتیکس خواسته وارد نمایید و بر روی دکمه get tracking id کلیک کنید.
با دقت به تصویر بالا نگاه کنید. توضیحات کامل تصویر بالا در ادامه امده است:
۱-ابتدا برای اینکه بتوانید وب سایتی را ثبت کنید باید گزینه website را انتخاب کنید.
۲-در اینجا باید نام اکانت خود را وارد نمایید.
۳-بایستی نام وب سایت را وارد کنید.
۴-آدرس وب سایت را به گونهای که هست وارد نمایید!(باید به انتخاب https یا http و یا نوشتن www یا ننوشتن آن توجه کنید)
۵-دستهبندی سایت مورد نظر را که نشان دهنده فعالیت وب سایت است را مشخص کنید.
۶-منطقه زمانی خود را انتخاب کنید. (اهمیت این گزینه به این خاطر است که گزارشها براساس منطقه زمانی شما ارسال خواهد شد)
و در آخر بر روی دکمه get tracking id در پایین صفحه کلیک کنید. حال پس از کلیک بر روی دکمه get tracking id پنجره زیر به شما نمایش داده خواهد شد.
در این پنجره به شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس گوگل آنالیتیکس را نمایش میدهد و از شما میخواهد در صورت قبول داشتن آن بر روی دکمه پایین یعنی I Accept کلیک نمایید. پس از آن گوگل انالیتیکس در اخیتار شما قرار میگیرد که میتوانید آن را در تمامی صفحات وب سایت خود بارگذاری و استفاده نمایید و آنالیزها و تحلیلهای حرفهای گوگل استفاده کنید.
با کمک این ابزار به سادگی وب سایت خودتان را میتوانید هوشمند مدیریت نمایید:
می توانید برای بارگذاری اسکریپتی که در اختیار شما گذاشته شده است از چندین روش استفاده نمایید. برای مثال میتوانید اسکریپ را درون یک فایل php مانند analyticstracking.php بنویسید و سپس آن فایل را در تمامی صفحات وب سایت خود با استفاده از کد زیر قرار دهید.
<?php include_once(“analyticstracking.php”) ?>
اگر شما از برخی از cms های آماده همچون وردپرس و جوملا استفاده میکنید، میتوانید با کمک برخی از افزونهها بدون هیچ دانش برنامه نویسی و با استفاده از قرار دادن teacking id گوگل آنالیتیکس از این سرویس بهره ببرید. یکی از این افزونه ها در سرویس تولید محتوای وردپرس، افزونه insights است.
سخن آخر
با کمک گوگل آنالیتیکس میتوانید علاوه بر تمامی مزیتها و امکاناتی که در اختیار شما قرار میدهد، به بهینه سازی وب سایت خود برای موتورهای جستوجو هم بپردازید.
آموزش غیر فعال سازی بک لینک های مضر در سایت
منظور از هاست ویژه وردپرس ( میزبانی وب ویژه وردپرس ) چیست ؟
با شما تماس میگیریم
وردپرس چیست ؟
رفع خطای Use GET for AJAX requests در GTmetrix
نحوه ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول
مجوز های فایل ها