- 2020/07/26
- آموزش سی پنل, آموزش وردپرس
انتقال سایت وردپرسی از لوکال هاست به هاست سی پنل
اپلیکیشنها و وب سایت های اینترنتی برای اجرا شدن به یک میزبان یا سرور که در برخی موارد هاست نیز نامیده میشود، نیاز دارند. به طور خلاصه هاست یک سیستم یا رایانه بسیار قوی است که به اینترنت متصل بوده و درخواستهای کاربران را برای اجرای صفحات یک وبسایت دریافت نموده و سپس اطلاعات در خواست شده را به کاربران نشان میدهد.
هاست و سرور, میزبان یک وب سایت هستند و بدون آن به هیچ عنوان وب سایت مورد نظر نمایش داده نخواهد شد. هاست به صورت دو نوع هاست آنلاین و هاست محلی (لوکال هاست) در دسترس کاربران قرار دارد.
هاستهای آنلاین ممکن است برای شروع به خاطر داشتن هزینه، سرعت کم اینترنت و مشکلاتی از این قبیل مورد اقبال کاربران تازهکار واقع نشده و ترجیح دهند تا راه اندازی و کامل شدن پروژه خود ابتدا آن را در هاست محلی یا لوکال هاست پیادهسازی کنند و پس از تکمیل، آن را در هاست آنلاین و اینترنت نصب نمایند.
درست است که در صورت استفاده از لوکال هاست پروژه وب مستر به صورت آنلاین نبوده و در هیچ آدرس اینترنتی نمایش داده نمیشود؛ اما از چندین مزیت برخوردار است که در زیر به آنها نیز اشاره شده است.
- افزایش سرعت روند کار به خاطر عدم نیاز به اینترنت و نداشتن مشکلاتی چون کُندی سرعت اینترنت یا سرور
- صرفهجویی در مصرف اینترنت
- جلوگیری از به خطر افتادن اطلاعات و امنیت وب سایت تا زمان نهایی شدن وب یا پروژه
- ایجاد تغییرات راحت و آسان به خاطر دسترسی بدون دردسر و مستقیم به فایل های پروژه
- رایگان و بدون داشتن هزینه
لوکال هاست که یک میزبان محلی است به طور مستقیما در رایانه هر فرد نصب شده و ایجاد آن بسیار کار سادهای است. برای استفاده از لوکال هاست نرم افزارهای مختلفی وجود دارد که دو نرمافزار Xampp و Wamp از محبوتترینها در این زمینه هستند.
در ادامه این مقاله به آموزش کامل انتقال وبسایت وردپرسی از لوکال هاست xampp به هاست Cpanel میپردازیم.
انتقال سایت وردپرسی از لوکال هاست به سی پنل
قدم اول – تهیه فایل فشرده زیپ/Zip از فایل های وب سایت وردپرسی.
دقت داشته باشید برای اولین قدم جهت انتقال وب سایت به هاست انتقال فایل های لوکال هاست به هاست آنلاین، باید فایل های لوکال هاست را فشرده سازی کرده و سپس در هاست آپلود نمایید.
برای این کار لازم است به پوشه وبسایت خود در لوکال هاست بروید که در صورت استفاده شما از لوکال هاست آدرسی همچون آدرس زیر خواهد داشت.
C:\xampp\htdocs\mysite (نام پوشه ای که فایل های وب سایت در آن قرار دارد)
پس از وارد شدن به پوشه مورد نظر، تنها کافیست تمام پوشهها و فایل های وب سایت وردپرسی خود را انتخاب کرده، کلیک راست نموده و در منوی باز شده گزینه Send to و سپس گزینه compressed folder را انتخاب نمایید تا فایل zip در اختیار شما قرار بگیرد. نام فایل زیپ را میتوانید به دلخواه انتخاب نمایید.
در تصویر فوق، ما نیز نام فایل زیپ یا فشرده را backup-of-files.zip انتخاب نمودیم.
قدم دوم – آپلود فایل zip در هاست
در این مرحله فایل زیپی را که ایجاد نمودهاید را در هاست آپلود نمایید. برای این کار، پس از ورود به فضای هاست Cpanel، از قسمت file Manager باید به مسیر public_html رفت. (public_html پوشهای است که باید برای نصب وب سایت فایلها در آن قرار بگیرند) پس از ورود به public_html باید بر روی گزینه upload که در بالای صفحه وجود دارد کلیک نمایید.
در صفحه باز شده با کمک دکمه آبی رنگ select file میبایست فایل خود را آپلود نمایید و منتظر بایستید تا فایل فشرده به طور کامل آپلود شود.
پس از کامل شدن آپلود در public_html فایل آپلود شده قابل نمایش است که در این مرحله لازم است بر روی فایل کلیک راست نموده و آن را از حالت فشرده خارج نمایید.
قدم سوم – دریافت نسخه خروجی از پایگاه داده لوکال هاست
پایگاه داده یا دیتابیس وردپرس، هسته اصلی وب سایت وردپرسی است، چرا که تمامی اطلاعات در پایگاه داده ذخیره میشود و اگر دیتابیس وجود نداشته باشد، سایت نمی تواند هیچ محتوایی داشته باشد! پس خروجی گرفتن از دیتابیس یا پایگاه داده عملی بسیار ضروری است.
برای خروجی گرفتن از پایگاه داده لازم است ابتدا وارد php myadmin وب سایت خود شوید و پس از انتخاب پایگاه دادهای که وب سایت با آن نصب شده است، یک خروجی دریافت نمایید. پس از انتخاب پایگاه داده لازم است بر روی export در نوار منوی بالا کلیک نموده و سپس در صفحه باز شده بر روی دکمه go کلیک شود و پایگاه داده را در سیستم یا رایانه خود ذخیره نمایید. دقت داشته باشید بایستی دیتابیس حتما با پسوند .sql ذخیره شود.
قدم چهارم – بارگذاری پایگاه داده تهیه شده لوکال هاست در هاست
لازم است در قدم چهارم یک پایگاه داده جدید در سی پنل ساخته شود و سپس فایلی که در مرحله قبل از آن خروجی گرفته شده در پایگاه داده جدید import شود.
برای ایجاد یک پایگاه داده جدید لازم است پس از ورود به cpanel از بخش databases گزینه my sql database wizard را انتخاب کنید.
نام دیتابیس جدید را در مقابل فیلد new database وارد نموده و سپس بر روی دکمه next step کلیک کنید. (پیشنهاد میکنیم نام دیتابیس خود را همنام دیتابیس لوکال قرار دهید)
در این مرحله لازم است پس از ساخت دیتابیس نام کاربری را برای یوزر در مقابل فیلد اول یعنی username: وارد کنید و سپس رمز عبور مورد نظر را در دو فیلد بعدی یعنی فیلدهای password و Password Again دو بار تایپ نمایید. دقت کنید رمز عبور شما حداقل نمره ۷۰ را از ۱۰۰ نمره دریافت نماید. در آخر نیز بر روی دکمه آبی رنگ create user کلیک نمایید. (پیشنهاد میکنیم از رمز و نام کاربری دیتابیس قبلی خود استفاده کنید)
برای برقراری ارتباط بین دیتابیس و یوزر ساخته شده، میبایست در قسمت add user to database ابتدا یوزر و سپس نام دیتابیس را انتخاب کنید و سپس بر دکمه add کلیک نمایید و پس از تیک زدن تمامی گزینهها، اتصال بین آنان را بر قرار نمایید.
پس از ساخت پایگاه داده نوبت به ایمپورت کردن فایل خروجی پایگاه دادهِ لوکال هاست است. ابتدا از قسمت DATABASES وارد php myadmin وب سایت شوید.
پس از ورود به php myadmin بایستی پایگاه داده جدید را که ساختید کلیک نمایید و از نوار منوی بالا، بر روی ایمپورت کلیک نمایید. لازم از پس کلیک بر روی import در صفحه جدید بر روی browse کلیک کرده و سپس فایل .sql را که در php myadmin لوکال هاست خروجی گرفتید، انتخاب کنید و روی دکمه go کلیک کرده و پس از اتمام و نمایش پیغام سبز رنگ، میتوان به مرحله بعد رفت.
قدم پنجم – ویرایش نمودن اطلاعات پایگاه داده
خب تا پایان قدم چهارم تمامی فایل ها مربوط به وب سایت داخل لوکال هاست را به هاست اصلی منتقل نمودیم و حالا نوبت برقراری ارتباط بین اطلاعات وب سایت و پایگاه داده یا همان دیتابیس است. برای تنظیم و پیکربندی این بخش تنها لازم است فایل wp-confing را ویرایش نماییم.
برای رسیدن به فایل wp-confing.php می بایست اول وارد file manager هاست شد و سپس در بخش public_html فایل را پیدا نموده و اقدام به edit آن کرد.
برای ادیت کردن این فایل میبایست سه قسمت DB_NAME و DB_USER و DB_PASSWORD را تغییر دهید. در این سه قسمت به ترتیب بایستی نام دیتابیس جدید، یوزر جدید و پسورد جدید دیتابیس را وارد نمایید.
در پایان ارتباط بین پایگاه داده و فایل های وب سایت و اطلاعات وب برقرار میشود.
قدم ششم – اصلاح لینک های وب سایت
در این مرحله بخاطر امکان اشاره سایت به آدرس های لوکال هاست باید لینک های آن را اصلاح کنید. در این قسمت باید وارد php myadmin شده و ابتدا جدول wp-option را پیدا و انتخاب کنید تا رکوردهای جدول مورد نظر نشان داده شود. در این قسمت دو رکورد siteurl و home را پیدا کنید و نام دامین وب سایت خود را به جای لینک قبلی وارد نمایید.
پس از پیکربندی تنظیمات لازم برای نام دامنه سایت، نوبت بروزرسانی لینک های داخلی سایت وردپرسی است. برای این منظور باید بر روی پایگاه داده مورد نظر در phpmyadmin کلیک کرده و پس از آن سربرگ sql را باز نموده و داخل آن کد زیر را که در اختیار شما قرار دادهایم در جایگاه مشخص تایپ نمایید.
UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE (post_content, ‘localhost/test/’, ‘www.yourlivesite.com/’);
پس از تایپ کد بالا در قسمت مشخص شده در بخش sql بایستی قسمت localhost/test/ را دقیقا برار با مسیر نصب شدن وردپرس در لوکال خود ویرایش نمایید و قسمت بعدی یعنی قسمت www.yourlivesite.com/ را پاک نموده و نام دامنه متصل به هاست را جایگزین آن نمود. در آخر نیز باید برای اعمال تغییرات روی گزینه go کلیک کنید.
انتقال وب سایت وردپرسی از روی لوکال هاست به هاست دایرکت ادمین تمام شده است و می توان با جستوجوی دامنه خود، از صحت انجام مراحل بالا مطمئن شوید.
در آخر پس از وارد نمودن دامنه خود در مرورگر، محتوا، اطلاعات و قالب سایت شما، همانگونه در لوکال هاست بود، نمایش داده شود.
مجوز های فایل ها
داشبور و آمار در cPanel
ساخت اسلایدر در وردپرس با افزونه layer slider
آموزش کار با User Manager
آموزش رفع مشکل عدم ارسال ایمیل در وردپرس
چند روش برای رفع خطای ۵۰۴ در وردپرس
رفع خطای رایج ۴۱۳ در سایت های وردپرسی