- 2020/07/02
- آموزش وردپرس, وبلاگ
معرفی و آموزش کار با افزونه قدرتمند Jetpack برای وردپرس
بسیاری از افرادی که وب سایت خود را با سیستم مدیریت محتوای وردپرس راه اندازی کردهاند، عموما به کدنویسی و به طور کلی برنامه نویسی تسلط ندارند و برای پیادهسازی ایدهها و المان و نیز چینش صفحات خود از افزونهها استفاده میکنند.
افزونهها همچون اپلیکیشنهای موبایل میباشند که در سیستم تولید محتوا وردپرس نصب و اجرا میشوند و هر کدام یک یا چندین نیاز کاربران را بر طرف مینمایند. این افزونهها هستند که وردپرس را قدرتمند کردهاند!
افزونهها انواع مختلفی دارند و هر کدام مسئول انجام کاری مشخص است. برای مثال افزونه قدرتمند ویژوال کامپوزر یا المنتور افزونه هایی هستند که به کاربران در ساخت صفحات خود کمک میکند و یا افزونه بسیار معروف و قدرتمند ووکامرس که به کاربران این امکان را میدهد یک فروشگاه قدرتمند اینترنتی را راه اندازی کنند.
در این مقاله به بررسی کامل و آموزش یک افزونه قدرتمند و معروف به نام جتپک / Jetpack میپردازیم.
افزونه قدرتمند Jetpack
همانطور که احتمالا میدانید بسیاری از افزونهها به صورت غیر رایگان در اختیار کاربران قرار میگیرند و برخی از نیازهای آنان را بر طرف میسازد. مدیران وب سایت های وردپرسی همیشه به دنبال پلاگین یا افزونه هایی هستند که ویژگی های بسیار خوب را تا حدی به صورت رایگان در اختیار آنان قرار دهند.
یکی از افزونه های بسیار حرفهای که در اختیار کاربران وردپرس قرار گرفته و چندین ویژگی مختلف داشته و خود به تنهایی همچون چند پلاگین یا افزونه عمل میکند افزونه jetpack است که از شهرت و محبوبیت بالایی نیز برخوردار است.
اگر به صورت خلاصه و ساده این افزونه را بخواهیم تعریف کنیم، میتوان گفت جت پک میتواند به آسانی به مدیریت یک وبسایت وردپرسی بپردازد، کاربران را کنترل نماید، سرعت و امنیت وبسایت را بهصورت چشمگیری افزایش دهد، باعث افزایش ترافیک وبسایت شود و تصاویر وب سایت را بهینه سازی کند. تعجب نکنید! تمامی این ویژگیها در افزونه جت پک وجود دارد.
ویژگیهای افزونه جت پک
۱- بهینه سازی وب سایت
بهینه سازی وب سایت از فعالیتهای همیشگی برای مدیران وب سایت است که باید در هر بازه زمانی مشخص برای آن وقت بگذارند.
بهینه سازی وب سایت تشکیل شده از چندین کار است که یکی از آنها بهینه سازی و کاهش حجم تصاویر بوده که افزونه جت پک بدون افت کیفیت این کار را برای کاربران خود انجام میدهد. در عین حال این کار باعث افزایش سرعت بارگذاری وب سایت هم میشود.
۲- افزایش امنیت وبسایت
افزونه های بسیاری مانند wordfence security به مدیران وب سایت برای افزایش امنیت سایت کمک میکنند. افزونه های خوب امنیت وردپرس به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار نمیگیرند و ممکن است به علت محدودیت ها خرید نسخه اورجینال آن افزونهها کمی با مشکل رو به رو شود.
یکی دیگر از امکانات افزونه جت پک نیز افزایش فوق العاده امنیت وب سایت است. این افزونه کاربران را کنترل میکند و از حملات احتمالی اسپمها و ویروسها جلوگیری میکند.
همچنین افزونه جت پک باعث جلوگیری حملات brute force نیز میشود و به صورت خودکار نیز افزونه های نصب شده را آپدیت میکند.
۳- افزایش رتبه وبسایت و جذب ترافیک
یکی دیگر از امکانات مهم این افزونه افزایش رتبه سایت شما در گوگل و افزایش ترافیک جذب شده وب سایت است.
جتپک با کمک دانش ذخیره شده خود ابزارهای گوناگونی همچون ابزار اشتراک گذاری و نمایش مطالب مرتبط، باعث افزایش ترافیک ورودی وب سایت خواهد شد که کمک شایانی به نگه داشتن کاربران در وب سایت میکند. همچنین با کمک افزونه جت پک میتوان آمار دقیق وب سایت را به دست آورد و آن را آنالیز نمود. برای مثال میتوان متوجه شد کاربران از چه طریقی وارد وب سایت شدهاند و تعداد آنها چقدر بوده است.
۴- امکان اضافه نمودن CSS
با کمک افزونه جت پک نیز میتوانید هر نوع css سفارشی که میخواهید به قالب یا پوسته وب سایت خود اضافه نمایید که امکان ساخت سایدبار داینامیک یکی از امکاناتی است که با استفاده از css های سفارشی میتوان به سایت اضافه نمود.
۵- ساخت نقشه وب سایت
این افزونه پس از فعال شدن در وب سایت به صورت اتوماتیک نقشه XML سایت را برای اتصال به موتورهای جستوجو میسازد.
۶- انتشار مطالب در شبکههای اجتماعی
فعالیت در شبکههای اجتماعی و لینکسازی یکی از مهمترین مشخصهها برای افزایش رتبه وب سایت و سئوی آن است. با فعالسازی جت پک مطالب شما به صورت خودکار میتواند در شبکههای مجازی همچون لینکدین، فیسبوک و همچنین توئیتر فرستاده شود.
۷- بهروزرسانی به موقع
لازم به ذکر است این افزونه تا به حال در مخزن وردپرس بیش از پنج میلیون نصب فعال داشته است و این عدد نشان دهنده محبوبیت بالای آن است. جتپک توانسته با بروز رسانی به موقع و همچنین قابلیتهای شگفتانگیز خود، محبوبیت بالایی را کسب کند.
علاوه بر ویژگیهایی که ذکر شد، جتپک امکانات و قابلیتهای زیر را هم در خود دارد:
- از سرور های وردپرس استفاده می کند و هیچ فضایی از سرور اشغال نمی کند.
- فعالسازی یک سیستم نظر دهی کاربران از طریق شبکههای اجتماعی
- پشتیبانی از افزونه اکیسمت
- نمایش فعال بودن وب سایت شما توسط وردپرس یا تولبار
- و …
آیا میتوان برای جت پک جایگزینی پیدا کرد؟
هر افزونه ای در وردپرس یک جایگزین دارد! برای مثال اگر برای سئو وب سایت نخواهیم از افزونه سئو یواست استفاده کنیم، میتوانیم از پلاگین All In One SEO Pack استفاده کنیم؛ اما به این معنی نیست که افزونه دومی به خوبی افزونه یواست باشد.
در جواب این سوال هم پاسخ ما این است که اگر برای این افزونه جایگزین یا افزونه مشابهی پیدا شود به هیچ عنوان نمیتواند قابلیتها و ویژگیهای جت پک را باهم در اختیار ما قرار دهد. تنها افزونهای که شاید مشابه و جایگزین افزونه جت پک باشد افزونه slim pack است.
معایب افزونه جتپک
اگر بگوییم این افزونه بدون هیچ عیب و ایرادی است، شاید اغراق نکرده باشیم؛ اما متاسفانه یکی از معایب این افزونه که ممکن است فقط در ایران محسوس باشد این است که مستقیما به وب سایت wordpress.com متصل میشود و چون این وب سایت در ایران فیلتر است، باید برای استفاده از آن از ابزارهای تغییر آی پی استفاده کرد.
آموزش نصب افزونه جت پک
زمان نصب این افزونه فرا رسیده است! نصب جتپک مانند سایر افزونه های وردپرس ساده و آسان است. اول از همه وارد پیشخوان وردپرس شوید و از قسمت افزودن در افزونه ها این افزونه را نصب و سپس فعال کنید.
پس از فعال سازی این افزونه که به صورت رایگان در مخزن وردپرس یافت میشود، قسمتی دیگر به پیشخوان وردپرس با عنوان جت پک نمایان میشود که باید بر روی آن کلیک نمود.
بسیارخب، پس از کلیک بر روی جت پک در پیشخوان با تصویر بالا مواجه میشوید. همانطور که گفتیم و در تصویر نیز مشخص است باید به wordpress.com متصل شویم و برای این کار ابتدا لازم است فیلتر شکن خود را روشن نماییم و همچنین دارای اکانت در وب سایت رسمی وردپرس باشیم.
حال پس از کلیک و اتصال با تصویر زیر رو به رو خواهید شد.
لازم است تنها برای فعالسازی این افزونه قدرتمند بر روی دکمه approve کلیک کنید. این افزونه در وب سایت شما راه اندازی شده و امکانات آن قابل دسترس خواهد بود. پس از نصب افزونه میتوانید تمامی تنظیمات لازم برای خود را انجام دهید و از تمام امکاناتی را که شرح دادهایم، استفاده نمایید.
ساخت popup در سایت وردپرسی با افزونه Popup Builder
آموزش و آشنایی با CPanel-simple Zone Editor
افزایش سرعت وردپرس با افزونه قدرتمند Autoptimize
نام دامنه (قسمت دوم)
بررسی دلایل سرعت پایین و لگ در سرور مجازی
نظارت و کنترل وب سایت
آموزش نصب وردپرس (در پنل دایرکت ادمین)