۰۴۱ - ۳۶۶۸۰۹۲۵ || ساعات تماس: ۱۰ الی ۲۱

راهکارهای میزبانی وب و دامنه

نوشته‌ی Hosein
  • 2020/05/13
  • عمومی, وبلاگ

بررسی uptime سایت با ابزار‌های آنلاین

طبق آمار روزانه حدود ۵ میلیارد موضوع مختلف در موتور جست‌وجوگر گوگل جست‌و‌جو می‌شود که برای رسیدن به هر موضوع آن کاربر به یک وب‌سایت هدایت می‌شود. در همین راستا در دسترس بودن همیشه و هر موقع وب‌سایت نیز یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مدیران وب‌سایت‌ها بوده که بتوانند از این ظرفیت استفاده نموده و در هر زمانی کاربر را در سایت خود میزبانی نمایند، پس بررسی uptime سایت با ابزار‌های آنلاین یک امکان مهم و ضروری خواهد بود.

در برخی اوقات برای وب سایت‌ها از جهات مختلف مشکلاتی همچون اشکال در هاست، دیتابیس و … باعث می‌شود که سایت از دسترس خارج شده و سئوی سایت را دچار چالش نماید. عدم دسترسی به وب‌سایت مضرات بسیار زیادی را به همراه خود می‌آورد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کاهش ترافیک سایت اشاره نمود.

در این مقاله به آموزش کامل و چرایی uptime بودن همیشگی وب‌سایت با معرفی ابزارهای آنلاین خواهیم پرداخت.

 

آپ‌تایم و دون‌تایم به چه معناست؟

به مدت زمانی که وب سایت بر روی اینترنت بدون هیچ مشکلی قادر به فعالیت باشد را Uptime / آپ‌تایم می‌گویند و در مقابل آن Downtime / دون تایم بودن وب‌سایت قرار دارد که به زمان‌هایی می‌گویند که وب‌سایت در فضای اینترنت قابل دسترس نباشد و یا به اصطلاح پایین باشد.

مضرات در دسترس نبودن وب‌سایت چیست؟

دون‌تایم یکی از بدترین اتفاقاتی است که می‌تواند برای یک وب‌سایت رخ دهد. اگر این‌چنین اتفاقی برای وب‌سایتی به بروز دهد، ممکن است موتور‌های جست‌وجو و همچنین گوگل آن را یک وب‌سایت ناهماهنگ بشناسند و این نکته می‌تواند برای سئو یک وب‌سایت بسیار خطرناک باشد.

از دیگر مضراتی دون‌تایم بودن وب‌سایت می‌توان به خراب شدن نام واعتبار وب‌سایت اشاره نمود. به طوری که اگر کاربران وب‌سایت شما بارها در اتصال به وب‌سایت شما ناکام بمانند، ممکن است دیگر نتوانند به وب‌سایت شما اطمینان کرده و برای بازگشت مجدد به آن رغبتی داشته باشند.

آپ‌تایم بودن سایت به چه معناست؟

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم پایین بودن و عدم دسترسی به سایت در فضای اینترنت برای وب‌سایت و سئو ی آن می‌تواند مشکلات فراوانی را به وجود آورد. برای همین امر وب مستران نیازمند به ابزاری هستند که در صورت چنین اتفاقی یعنی عدم دسترسی سایت به آنان اطلاع دهد و از سوی دیگر بتوانند هر موقع که می‌خواهند از در دسترس بودن وب‌سایت خود مطمئن شوند.

با پیشرفت دنیای وب امروزه ابزارهایی به وجود آمده‌اند که در صورت قطع شدن وب‌سایت و مدیر وب‌سایت اطلاع می‌دهند تا مدیر وب‌سایت مربوطه هر چقدر زودتر در صدد رفع آن برگردد. Uptime Monitoring از آن دسته ابزارهای آنلاینی است که برای نظارت و اطلاع از فعال بودن یا فعال نبودن وب‌سایت به کمک وب مستران آمده است.

ابزارهای بررسی آپ‌تایم سایت

ابزارهای مانیتورینگ آپ‌تایم انواع مختلفی دارند که در همین مقاله به بررسی برخی از این ابزارها خواهیم پرداخت که با استفاده از آن‌ها بتوانید از قابل دسترس بودن یا نبودن وب‌سایت خود به طور کامل اطلاع داشته باشید.

ابزارهایی که برای بررسی Uptime بودن وب‌سایت در این مقاله معرفی می‌کنیم همگی دارای نسخه رایگان نیز بوده و شما نیز می‌توانید در صورت تمایل نسخه اورجینال آن‌ها را نیز دریافت نمایید.

 

استفاده از UptimeRobot

برای بررسی وضعیت وب‌سایت و اطلاع از فعال بودن آن ابزارها و افزونه های متعددی با امکانات و ویژگی‌های ظاهری گوناگونی وجود دارند اما بدون شک پلاگین UptimeRobot از بهترین ابزارهای بررسی  Uptime وب‌سایت است. افزونه UptimeRobot در هر ۵ دقیقه یک‌بار وب‌سایت مورد نظر را بررسی می‌کند تا از فعال بودن آن مطلع باشد؛ اما در صورت عدم دسترسی وب‌سایت این افزونه مدیر وب‌سایت را از طریق ایمیل مطلع خواهد ساخت. استفاده از این افزونه کار بسیار سخت و پیچیده‌ای نیست و تنها لازم است در وب‌سایت پلاگین ثبت‌نام نموده و مراحل لازم را طی نمایید.

 

استفاده از Pingdom

Pingdom نام یکی دیگر از ابزارهای مانیتورینگ آپ‌تایم وب‌سایت است که در مقایسه با رقبای خود از ویژگی‌های خاص‌تری برخوردار است. این ابزار به‌صورت تمام‌وقت و در فاصله‌های زمانی کوتاه‌تری وب‌سایت‌ها را بررسی می‌نماید و وضعیت آن را به مدیران وب‌سایت گزارش می‌دهد.

Pingdom آمار بسیار قوی و دقیقی را از وضعیت وب‌سایت در اختیار قرار می‌دهد و در صورت ایجاد مشکل و یا پیش‌بینی آن به مدیر وب‌سایت هشدار ارسال می‌کند.
از دیگر ویژگی‌های خاص این ابزار قدرتمند می‌توان از جمع‌آوری اطلاعات و داده‌های وب‌سایت نام برد. به‌طوری که به کاربران خود اجازه می‌دهد فعالیت وب‌سایت خود را به‌صورت دقیق ارزیابی نمایند و در صورت دیدن مشکلات فراوان شرکت میزبانی خود را تغییر دهند.
برای استفاده از این افزونه پس از ثبت‌نام در وب‌سایت این ابزار باید اطلاعاتی دقیقی را ثبت نمود و سپس کار مانیتورینگ را به آن سپرد.

استفاده از Statuscake

یکی دیگر از ابزار‌های بررسی آپ‌تایم وب‌سایت ابزار فوق العاده Statuscake است. این ابزار هیچ‌گونه محدودیتی برای بررسی وب ‌سایت ندارد و هر ۵ دقیقه یک بار سایت مورد نظر را کاملا چک می‌کند تا از فعال بودن آن اطمینان پیدا کند.

در صورت غیر فعال بودن سایت شما از طریق ایمیل یا هر راه ارتباطی دیگری که فعال نموده‌اید شما را از عدم دسترسی وب سایت خود با خبر می‌کند. همچنین این ابزار به صورت اتوماتیک زمانی که سایت شما قابل دسترس شود نیز شما را مطلع خواهد ساخت.

استفاده از Basic State

Basic State از دیگر ابزار های آنلاین بررسی آپ‌تایم سایت بوده که همچون ابزار‌های فوق از ویژگی‌هایی برخوردار است. این ابزار نیز مانند دیگر ابزار‌ها در این زمینه در هر چند دقیقه وب سایت را مورد بررسی قرار می‌دهد و در صورت بروز مشکل و قطعی آن را به مدیر وب‌سایت اطلاع می‌دهد. استفاده از امکانات این ابزار رایگان است.

بررسی لحظه‌ای سایت

تمامی ابزار‌هایی که معرفی شد در بازه‌های زمانی ۵ الی ۱۵ دقیقه یک بار سایت را بررسی می نمایند! اما ممکن است شما دوست داشته باشید در لحظه ای خاص از اوضاع فعال بودن یا عدم فعال بودن سایت خود اطلاع پیدا کنید.

برای حل این موضوع وب سایتی با عنوان Uptime Checker tool وجود دارد که به کاربران خود امکان این را می‌دهد بدون پرداخت هیچ‌گونه هزینه‌ای از وضعیت وب سایت خود در هر زمانی که تمایل دارند، با خبر باشند.

برای بررسی وب سایت خود با کمک این سایت بایستی ابتدا وارد آن شوید و سپس url وب سایت خود را همچون تصویر زیر وارد نمایید و سپس بر روی دکمه آبی رنگ Analyze WebSite کلیک نمایید تا پس از بررسی نتیجه نهایی را به شما گزارش دهد.

 

اگر همچون تصویر بالا با پیغام سبز رنگ پس از بررسی سایت خود مواجه شدید نشان از فعال بودن وب سایت شما است، در غیر این صورت وب سایت شما در حالت دون‌تایم خواهد بود.

نتیجه‌گیری

بدون شک دون‌تایم سایت آن هم برای دفعات زیادی مشکلات بسیاری به همراه خواهد داشت. در این مقاله به معرفی ابزار های بررسی uptime یا همان فعال بودن وب پرداختیم. که با استفاده از آن ها می‌توانید از عدم دسترسی وب سایت خود مطلع شوید و سریعا برای رفع آن راه حلی پیدا نمایید.

برای مشاهده آموزش های بیشتر می‌توانید به وبلاگ میزبان وردپرس مراجعه نمایید، وبلاگ میزبان وردپرس مقاله های آموزشی وردپرسی را به صورت رایگان در اخیتار شما می‌گذارد.