۰۴۱ - ۳۶۶۸۰۹۲۵ || ساعات تماس: ۱۰ الی ۲۱

راهکارهای میزبانی وب و دامنه

نوشته‌ی Hosein
  • 2020/07/05
  • آموزش سی پنل, عمومی

هاست لینوکس چیست و با هاست ویندوز چه تفاوتی دارد؟

دنیای اینترنت را همچون موبایل‌ها و رایانه‌ها با حجم انبوهی از فایل می‌سازند و کاربران در سراسر جهان برای دسترسی به این فایل‌ها و اطلاعات آن‌ها به اینترنت متصل می‌شوند. همان‌طور که هر فردی اطلاعات و فایل خود را در فضایی همچون هارد, فلش و … ذخیره می‌کند، در فضای اینترنت و وب نیز دقیقا فایل‌ها در جایی ذخیره هستند.

هاست همان فضای میزبان وب سایت‌ها است که بسته به ظرفیت خود می‌تواند از چندین سایت پشتیبانی کنند و فضای میزبانی آن‌ها را نیز بر عهده بگیرند.

هاست از مهم ترین ارکان یک وب سایت است و بدون هاست بدون شک داشتن و پیاده سازی یک وب سایت در دنیای اینترنت غیر ممکن خواهد بود.به همین علت بایستی در انتخاب و خرید آن دقت بسیاری به خرج برد و همین مسئله موجب شده، انتخاب هاست یکی از مهم‌ترین دغدغه های هر وب مستری باشد.

هر هاستی باید برای میزبانی فضای وب دارای چندین ویژگی باشد و ویژگی های هر هاستی بنا بر قیمت خود مقادیر متفاوتی می‌گیرد. هر چقدر مقادیر این ویژگی‌ها و مشخصه‌های هاست بالاتر باشد، هزینه آن بیشتر می‌شود. از جمله ویژگی‌ها و مشخصه های هاست می‌توان به پهنای باند هاست, فضای ذخیره سازی, رم و پردازنده, مشترک بودن هاست یا انحصاری بودن، اشاره نمود.

اما هاست‌ها چند نوع هستند که هرکدام از انواع آن ها دارای مزایا و معایبی هستند. ما در این مقاله به معرفی کامل و بررسی جامع هاست لینوکس خواهیم پرداخت.

هاست لینوکس چیست؟

هاست لی÷نوکس

پیش تر گفتیم هاست‌ها انواعی دارند و معروف و محبوب‌ترین آن ها هاست‌های مبتنی بر سیستم عامل لینوکس و ویندوز هستند.

در یک تعریف کلی هاست لینوکسی نوعی از میزبانی وب سایت‌ها بوده که سیستم عامل میزبانی که خدمات آن را ارائه می‌دهد، سیستم عامل قدرتمند لینوکس است.

یکی از نکات قابل توجه که بهتر است در همین ابتدا بگوییم این است که بسیاری از افراد به اشتباه فکر می‌کنند برای استفاده از هاست لینوکس بایستی به سیستم عامل لینوکس مسلط باشیم و یا حتی از آن به جای سیستم عامل ویندوز استفاده کنیم. اما در واقع اصلا این طور نیست و هیچ اجباری به یادگیری یا استفاده از سیستم عامل لینوکس برای بهره بردن از هاست لینوکسی نخواهد بود. بلکه برای استفاده از هاست لینوکسی لازم است از مرورگر خود وارد کنترل پنل مدیریتی هاست خود شوید که کار با آن اصلا فرایند سختی نبوده و از آن طریق می‌توان اقدامات لازم را انجام داد.

یکی دیگر از نکات قابل توجه این است که هاست‌های لینوکس بر روی سرورهایی فعال هستند که با سیستم عامل لینوکس ارائه می‌گردند. همچنین ویژگی هایی که هاست لینوکسی دارد موجب شده است نظر افراد را نسبت به هاست ویندوزی بیشتر به خود جلب نماید. در بخش بعدی به ویژگی‌های هاست لینوکسی خواهیم پرداخت.

 

چرا هاست لینوکس؟

سیستم عامل هاست لینوکسی در مقایسه با ویندوز بسیار امنیت بیشتری را برای کاربران خود ارائه داده و از پایداری و ثبات بسیار بالایی برخوردار است، که دلیل قانع کننده برای انتخاب آن خواهد بود. لینوکس همچنین با بروزرسانی‌های به موقع و منظم و تهی بودن از باگ های امنیتی، نگاه مشتریان بزرگ و زیادی را به خود جلب نموده است. طبق آمار بیش تر از ۹۸ درصد از وب سایت هایی که در رتبه بین ۱ الی ۱,۰۰۰,۰۰۰ قرار دارند از هاست لینوکسی استفاده می‌کنند که آماری فوق العاده خوب برای اطمینان به این نوع هاست است.

در ادامه نیز به صورت تیتر وار به ویژگی‌های هاست لینوکس اشاره می‌کنیم:

  • برخورداری از امنیت فوق العاده و خالی بودن از باگ های امنیتی
  • اجرا و سرعت بالا در عملکرد
  • اجرا و پشتیبانی کامل از زبان برنامه نویسی php
  • استفاده از بانک اطلاعاتی قدرتمند mysql با سرعت عمل بالا
  • پشتیبانی و استفاده از دستورات html
  • امکانات فوق العاده در راستای نصب سیستم‌های مدیریت محتوا و سایت‌ساز همچون وردپرس یا جوملا و …

معایب هاست لینوکس

یکی از معایبی که در کنار ویژگی های هاست لینوکس به چشم می‌خورد، عدم پشتیبانی این نوع هاست از وب سایت هایی که با زبان asp.net نوشته شده‌اند، است. اگر وب سایتی با این زبان نوشته شده باشد به هیچ عنوان برای میزبانی خود نمی‌تواند از هاست مبتنی بر لینوکس استفاده کند و حتما بایستی از هاست هایی با سیستم عامل ویندوز استفاده نمایند.

‌‌

چه کسانی باید از هاست لینوکس استفاده نمایند؟

  • افرادی که از زبان برنامه نویسی قدرتمند php و همچنین بانک اطلاعاتی مکمل آن mysql استفاده کرده‌اند و وب سایت خود را با کمک این دو راه اندازی نموده‌اند.
  • کاربرانی که می‌خواهند از سیستم‌های تولید محتوایی استفاده کنند که در راستای زبان php قرار دارند مانند سیستم تولید محتوای سایت ساز وردپرس.
  • افرادی که سرعت بالا برای آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است و از html نیز در صفحات خود استفاده نموده‌اند.

چه کسانی نباید از هاست لینوکس استفاده نمایند؟

  • افرادی که از زبان برنامه نویسی net و asp در جهت طراحی وب سایت خود استفاده می‌کنند.
  • کاربرانی که از بانک اطلاعاتی Microsoft sql server و همچنین بانک اطلاعاتی java Enerprise استفاده می‌کنند.

کنترل پنل‌های لینوکس

به طور کلی هاست های لینوکسی دارای ۳ کنترل پنل است که حتما با نام direct admin و Cpanel برخورد کرده‌اید که از معروف‌ترین کنترل پنل‌های هاست لینوکس هستند. همچنین کنترل پنل پلسک (plesk)  از دیگر کنترل پنل‌های نه چندان معروف به شمار می‌رود.

بدون شک کنترل پنل cpanel از قوی‌ترین و ساده ترین و در عین حال محبوب‌ترین کنترل پنل‌های هاست لینوکس است که البته هزینه آن نسبت به کنترل پنل direct admin کمی بالاتر است. در کنترل پنل Cpanel فضا بسیار گرافیکی‌تر بوده و دسترسی به قسمت‌های مختلف آن بسیار ساده و روان است.

همچنین لازم است گفته شود وب سرور استفاده شده در هاست های لینوکسی آپاچی (apache) و پایگاه داده آن mysql است.

دیدگاه خود را بنویسید

دیدگاه
  • فواد عبدي پاسخ 2021/04/19

    سلام ممنون از مقاله خوبتون
    اولین میزبانی که برای سایتم خریدم از هاستینگ میزبان وردپرس بود. از نظر سرعت، پشتیبانی، قیمت و … عالیییی هستن! و مقاله ای از سایت های کانتنت باعث شد میزبان وردپرس رو بشناسم و خیلی خوشحالم بیش از ۵ دامنه هم در این شرکت ثبت دارم و امیدوارم میزبان وردپرس همینجوری با قدرت در حوزه هاستینگ ادامه بده