۰۴۱ - ۳۶۶۸۰۹۲۵ || ساعات تماس: ۱۰ الی ۲۱

راهکارهای میزبانی وب و دامنه

نوشته‌ی Hosein
  • 2020/06/27
  • عمومی, وبلاگ

هاست ابری چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

هاست یا میزبان، فضایی است که در آن اطلاعات و فایل های وب سایت بارگذاری می‌شود و هر وب سایتی که قرار است در اینترنت راه اندازی شود، باید دارای هاست باشد.

هاست  وب سایت‌ها بر روی یک سرور در مراکز داده نگهداری و محافظت می‌شود که این سرورها بر پایه دو سیستم عامل کلی با نام هاست ویندوز یا لینوکس تشکیل شده‌اند که هرکدام خود انواع مختلفی دارد. هاست لینوکس و ویندوز با هم تفاوت‌هایی دارند که مهم‌ترین این تفاوت‌ها استفاده از زبان برنامه نویسی php در هاست لینوکس و استفاده از زبان برنامه نویسی asp در هاست ویندوز است.

‌‌

هاست ابری چیست

از سوی دیگر هاست ابری آخرین تکنولوژی در زمینه نگهداری و میزبانی وب‌سایت است که در سال‌های اخیر توانسته بین کاربران در سراسر دنیا به محبوبیت بالایی برسد.

اما هاست یا میزبانی ابری چیست و چه کاربردی دارد؟ در ادامه این مقاله به معرفی و بررسی کامل هاست ابری خواهیم پرداخت.

هاست ابری چیست؟

هاست ابری به طور کلی نوعی از میزبانی وب سایت است که اطلاعات وب در چندین سرور مجازی مختلف ذخیره می‌شود. در این صورت اگر یک سرور از بین رود یا متوقف شود, سرور دیگر آن را آنلاین نگه می‌دارد.

تفاوت هاست ابری

 

در هاست ابری سرور‌های پشتیبان وب سایت در چند نقطه مختلف دنیا متمرکز شده‌اند و کمک می‌کند اطلاعات هر سایتی برای کاربران از نزدیک‌ترین سرور ارسال شود که این کار باعث افزایش سرعت و بارگذاری وب سایت خواهد شد.

در برخی از ساعت‌ها که تعداد ورودی‌ها و بازدیدکنندگان سایت افزایش می‌یابد عادی ممکن است به سرور فشار زیادی وارد شود یا مشکلاتی همچون کاهش سرعت برای وب سایت پدید آید. این سری مشکلات در هاست ابری کاملا از بین رفته است. با تقسیم شدن بارگذاری وب سایت در چندین سرور دیگر به هیچ عنوان این گونه مشکلات برای وب سایت پیش نخواهد آمد.

شرکت ها و وب سایت های معتبری در سراسر دنیا از این نوع هاست و میزبانی استفاده می‌کنند که مهم ترین آن‌ها google.com است! وب سایت گوگل با پراکنده‌سازی منابع و اطلاعات مورد نیاز خود در صدها سرور در سراسر دنیا، توانسته است از مشکل پایین بودن سرعت یا توقف در امان باشد.

 

مزایای کلی هاست ابری

همان‌طور که گفتیم هاست ابری از جدیدترین تکنولوژی ها در میزبانی وب سایت محسوب می شود که تاثیر گذاری بسیاری داشته است. هاست ابری از ویژگی های بسیاری نظیر

  • افزایش امنیت فیزیکی اطلاعات و فایل های وب سایت
  • افزایش سرعت بارگذاری و لود شدن در مناطق مختلف دنیا
  • افزایش سخت افزار در مجموع شبکه و در نتیجه افزایش امنیت
  • افزایش و بالا رفتن پهنای باند شبکه میزبانی
  • امن بودن و پایداری در برار حملات ویروسی
  • اصلاح و رفع مشکلات سرویس با عدم متوقف شدن آن ها
  • افزایش سرعت و تلاش برای رسیدن سرعت لود به ۰
  • استفاده بهینه از سخت افزار و نرم افزار در سرویس

و … برخوردار است که در صورت استفاده از همچنین هاست از آن‌ها برخوردار خواهید شد.

 

معایب هاست ابری

از سوی دیگر هاست ابری معایبی همچون

  • پیچیدگی و عدم راحتی در تهیه نسخه پشتیبان
  • آینده نامعلوم
  • افزایش برخی از هزینه‌ها و عدم راحتی در جلوگیری از حملات هکر ها دارد.

 

چگونگی عملکرد هاست یا میزبانی ابری

در سرویس‌های میزبانی ابری هر سروری دارای وظیفه مشخص خود است. در این نوع از میزبانی اگر چنانچه برای یک سرور مشکلی پیش بیاید دیگر سرورها وظیفه آن را انجام می‌دهند. از طرف دیگر اگر یکی از سرورها با ازدحام ورودی مواجه شود، دیگر سرور‌ها به کمک آن می‌آیند و پس از تقسیم ورودی‌ها از کاهش سرعت لود وب‌سایت جلوگیری می‌شود.

ویژگی های هاست ابری

 

البته لازم است توجه کنید سرورهای ابری که با قیمت‌های پایین خریداری می‌شود، خود موجب کاهش کیفیت ارائه خدمات تمام سرور می‌شود و ممکن است از این سری مشکلات جلوگیری نکند.

سرور های ابری از قدرت کافی برای پشتیبانی از وب سایت هایی که با html و زبان php طراحی شده اند برخوردار هستند و همچنین از CMS‌های مختلفی چون وردپرس و … پشتیبانی می‌کند. این سرورهای قوی در خود انواع تجهیزات لازم برای امنیت را دارند.

سازنده هاست های ابری

باتوجه به نو بودن این فناوری، شرکت‌هایی که این سرور‌ها را می‌سازند، تعداد انگشت شماری هستند که بزرگ‌ترین آن‌ها آمازون است.

نتیجه گیری

هاست ابری توانسته است با پیشرفت روز به روزی که داشته، محبوبیت بسیاری را در سراسر دنیا کسب کند و همچنین نظر صاحبان تجارت های بسیار بزرگی را به خود جلب کند؛ اما برعکس هزینه های بالای آن به عنوان یک دافعه در برار افرادی با کسب و کار کوچک دیده می‌شود. از نظر بسیاری افراد نام دار تکنولوژی ابری از مزایا بسیار عالی و خوبی برخوردار است که به همین سبب معایب کمتر به چشم می خورد. هنوز باید منتظر ماند و آینده این فناوری را تماشا نمود.