راهکارهای میزبانی وب و دامنه

نوشته‌ی RezaFH
  • 2017/08/15
  • آموزش, وبلاگ

نام دامنه (دامین)

نام دامنه

نام‌های دامنه، نام‌هایی منحصربفرد هستند که می‌توانید برای وب‌سایتتان ثبت کنید. زمانیکه این نام را برای دامنه خود ثبت کردید، کاربران می‍توانند با وارد کردن این نام در نوار آدرس مرورگر خود، به وب سایت شما وارد شوند.

Mizbanwp.com، Google.com مثال‌هایی برای نام دامنه هستند. با وارد کردن نام دامنه (mizbanwp.com) در نوار آدرس مرورگر می‌توانید وارد وب‌سایت شوید.

بیشتر وب‌سایت‌ها زیردامنه www را در نام دامنه خود ثبت شده دارند، به این صورت می توانید با وارد کردن www و سپس نام دامنه وارد سایت شوید. (برای مثال: www.mizbanwp.com) بعد از این که نام دامنه را ثبت کردید، این کار توسط DNS سرور انجام می شود و ارتباطی با خود دامنه ندارد. (برای مثال می توانید www را به ابتدای هر دامنه‌ای اضافه کنید) همینطور می‌توانید زیر دامنه های دیگری را هم اضافه کنید.

به علاوه، با وارد کردن مسیر هر صفحه در وب سایت بعد از نام دامنه، به آن صفحه وارد شوید. برای مثال: https://mizbanwp.com/faq/website-availability.html

 

تنها یک شخص/کمپانی می‌تواند نام دامنه‌ای برای خود داشته باشد. بنابراین، برای مثال اگر mycompany.com را می خواهید، اما شخص دیگری این نام را در اختیار دارد، یا باید به دنبال نام دیگری باشید و یا با ارائه پیشنهادی آن را بخرید. می‌توانید امیدوار باشید که تاریخ آن سر برسد و دیگر تمدید نشود، اما برای این کار باید مدت بسیار زیادی انتظار بکشید.

 

انواع نام دامنه (پسوندها)

نام دامنه ی بسیار بیشتری از آن‌هایی که فقط با پسوند .com هستند وجود دارد. پسوندهای بسیار زیادی وجود دارند که می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند؛ .net, .org, .biz, .info مثال هایی از این دست هستند. بسیاری از این پسوند ها هدفی خاص دارند، مثلا .org برای organization یا شرکت، .info برای information یا سایت اطلاعات به کار می‌رود.

همچنین دامنه هایی برای کشورهای خاص وجود دارد. برای مثال، استرالیا از پسوند .au و نیوزلند از .nz و ایران .ir استفاده می کند.

اگر نسخه .com نام انتخای شما در دسترس نباشد، پسوند دیگری در دسترس خواهد بود. این نام ها به عنوان دامنه های متفاوتی تلقی خواهند شد. برای مثال، mycompay.com و mycompany.org دو نام دامنه متفاوت هستند یک کمپانی می تواند با .com ثبت شود دیگری با .org .هر دو نام دامنه برای company پذیرفتنی هستند.

انتخاب نام دامنه

برای انتخاب نام دامنه باید اسمی را انتخاب کنید که ماهیت وب سایتتان را مشخص کند. باید نام دامنه‌تان را مختصر نگه دارید. اگر نام دامنه شامل چند کلمه می‌شود، دقت کنید که کلملات را با خط تیره (-) از هم جدا کنید. این کار همینطور به در دسترس بودن نام دامنه انتخابی شما بستگی دارد. اگر دیدید که نام دامنه ترجیحی‌تان با تمام پسوندهای ممکن ثبت شده است، باید مقداری خلاقیت به خرج دهید و نام دامنه ی دیگری برای خود انتخاب کنید. در این مرحله باید به فکر نام وب سایتتان هم باشید. اگر این یکی از گزینه‌های شما نیست، باید یک دامنه ثبت شده را از مالک آن خریداری کنید.

در حال حاضر، میزبان وردپرس امکان ثبت دامنه با ۱۵۰ پسوند مختلف و قیمت های مناسب؛ در اختیار شما قرار می‌دهد.