۰۴۱ - ۳۶۶۸۰۹۲۵ || ساعات تماس: ۱۰ الی ۲۱

راهکارهای میزبانی وب و دامنه

نوشته‌ی RezaFH
  • 2017/11/29
  • آموزش سئو

انواع سرویس های هاستینگ یا Web Hosting (بخش ۲)

انواع سرویس های هاستینگ یا Web Hosting (بخش ۲)

در این مطلب می خواهیم به بررسی انواع سرویس های هاستینگ یا Web Hosting بپردازیم. با سایت تخصصی میزبان ورپرس همراه باشید.

مطلب مرتبط : نحوه اتصال نام دامنه به یک حساب هاستینگ یا یک سرور

۴- سرورهای مجازی خصوصی یا ( Virtual Private Server (VPS


سرورهای مجازی خصوصی یا VPS ها در واقع یک سرور فیزیکی هستند که توسط تکنیک های مجازی سازی یا Virtualization تبدیل به چندین سرور مجازی شده اند که هر کدام بصورت یک سرور مجزا می تواند بر روی این سیستم فیزیکی فعالیت کنند. سرورهای مجازی خصوصی یاVPS ها در واقع یک نوع هاستینگ هستند که در بین Shared Hosting و Dedicated Server یا سرورهای اختصاصی طبقه بندی می شوند و یک حد میانه هستند. هر چند که هر کدام از VPS های موجود در یک سرور فیزیکی از منابع سرور فیزیکی بصورت اشتراکی استفاده می کنند اما به هر حال این منابع بصورت قطعاتی مجزا و تفکیک شده در اختیار VPS ها قرار می گیرد و منابع پردازشی بر اساس میزان استفاده بیشتر یا کمتر سرورها از منابع از آنها کم و یا زیاد نمی شود. به همین دلیل شما با استفاده از VPS ها مطمئن هستید که استفاده بیشتر سایر سایت ها یاVPS های موجود بر روی سرور فیزیکی ، منابع سرور مجازی شما را تحت تاثیر قرار نخواهد داد ، در عین حال شما هزینه ای که برای اجاره کردن یک سرور مجازی پرداخت می کنید با هزینه های پرداختی برای یک سرور اختصاصی یا Dedicated Server به نسبت پایین تر است. در حال حاضر  سایت انجمن تخصصی فناوری اطلاعات ایران بر روی یک VPS قوی قرار داده شده است و در صورت کمبود منابع بلافاصله امکان ارتقای آن وجود دارد. هزینه ای که برای اجاره کردن یک VPS پرداخت می کنید قطعا از هزینه های هاستینگ اشتراکی یا Shared Hosting بیشتر است و به نسبت از هزینه های سرورهای اختصاصی یا Dedicated کمتر است. هزینه ها در این سرورها بر اساس قدرت پردازشی تضمین شده ، حافظه RAM و فضای ذخیره سازی هارد دیسک متفاوت است و ممکن است از ماهیانه ۶۰ هزار تومان یا ۷۰۰ هزار تومان متغیر باشد. توجه کنید که در سرورهای مجازی در نهایت مدیریت ماشین مجازی و تخصیص منابع و مشکلات سخت افزاری آن بر عهده سرویس دهنده هاستینگ شما می باشد و شما دسترسی به سخت افزاری که ماشین مجازی بر روی آن نصب شده است ندارید.

۵- سرورهای اختصاصی یا Dedicated Server

زمانیکه شما یک سرور اختصاصی در اختیار دارید ، در واقع به این معنی است که شما یک سرور فیزیکی را از یک شرکت هاستینگ اجاره کرده اید. شما در چنین شرایطی می توانید از امکانات ویژه ای استفاده کنید برای مثال می توانید برای سرورهای فیزیکی لینوکس خود دسترسیroot به سرور داشته باشید و یا برای سرورهای ویندوزی بتوانید از boot سیستم با استفاده از تکنولوژی ILO همه فرآیند های بوت سیستم خود را مشاهده و به آنها دسترسی پیدا کنید. هزینه پیاده سازی سرورهای اختصاصی به نسبت از Shared Hosting و VPS بسیار بالاتر است ، شما در شرایطی دست به اجاره یک سرور اختصاصی می کنید که سایت شما دارای ترافیک بسیار بالایی بوده و راهکارهای قبلی برای این نیاز شما جوابگو نبوده اند. نکته مهم در استفاده از سرورهای اختصاصی در این است که شما باید یا دانش فنی لازم برای نگهداری چنین سروری را داشته باشید و یا فردی را به عنوان مدیر سرور استخدام کنید تا نگهداری سرور شما را انجام دهد. خوشبختانه اگر دوستان ITPRO قصد استفاده از سرورهای اختصاصی را در آینده داشته باشند با این مشکل به امید خدا مواجه نخواهند بود.

۶- سرویس همکاری مکانی یا Colocation

این کلمه در واقع ترکیبی از دو کلمه Collaboration و Location هست. در چنین حالتی شما از یک Datacenter فضای رک را اجاره می کنید. در سرویس های colocation این شما هستید که سرور سخت افزاری و نرم افزارهای داخل آن را تهیه می کنید و همه این کارها بر عهده خود شماست ، مرکز داده ای که سرویس را از ان دریافت کرده اید فقط وظیفه رساندن انرژی یا همان برق به سرور شما ، فراهم کردن امنیت فیزیکی سرور شما و در نهایت ارائه لینک پر سرعت اینترنت را بر عهده دارد. این یعنی شما خودتان مسئول سخت افزار و نرم افزار سرور هستید ، خودتان مسئول فراهم کردن فضای دیسک هستید و در نهایت این شما هستید که مسئول Backup گیری از همه چیز و بسیاری از مسائل دیگر هستید. اگر سخت افزار شما دچار مشکل شود ، شما مسئول هستید که سخت افزار جایگزین را تهیه کنید و Backup های مورد نیاز را تهیه کرده و بر روی سخت افزار جدید Restore کنید. اگر شما دانش کافی نسبت به سخت افزار سرور و همچنین تخصصی لازم در خصوص نگهداری و راه اندازی سرورهای سخت افزاری را دارید می توانید از چنین سرویسی استفاده کنید در غیر اینصورت برای شما چنین سرویسی پیشنهاد نمی شود ، این نوع از سرویس ها برای سایت هایی استفاده می شود که دارای ترافیک بسیار بالا هستند و در نتیجه می خواهند همه چیز در اختیار مدیران سایت باشد ، در چنین سرورهایی امنیت اطلاعات شما بسته به دانش فنی خودتان تعریف می شود.

۷- سرویس های Self Service

قویترین و قدرتمند ترین نوع سرویس دهی این است که همه کارها را خودتان انجام دهید. شما خودتان سرورهای سخت افزاری را خریداری می کنید و نرم افزارهای آنها را تهیه و نصب و راه اندازی می کنید. فضای اتاق سرور یا مرکز داده را بصورت فیزیکی تهیه می کنید و در آن رک ها و قفسه ها و سویچ ها و روترهای خودتان را قرار می دهید و همه را پیکربندی می کنید ، پیاده سازی همه سیستم های خنک کننده و قدرت توسط شما انجام می شود و شما برای اطمینان از Availability سیستم ها آنها را بصورت Redundant هم باید در نظر بگیرید. برخی از مواردی که شما باید در طراحی چنین سرویسی تهیه کنید به شرح زیر است :

فضای مرکز داده
سیستم های خنک کننده
سیستم های برق رسانی ( به همراه برق پشتیبان )
پهنای باند
سخت افزار سرور
مدیر مرکز داده
ساختار Backup گیری و امنیت داده ها و …

منبع : www.website.com